B-Tým
01.10.2023
Autor: David Hora

B-tým vyhrál v derby! Kozlové se připisují druhou výhru

clanek-1

Kolínská rezerva v neděli 1. října odehrála své paté utkání v tomto ročníku krajské ligy Středočeského kraje. V polabském derby Kolína proti Poděbradům bylo úspěšnější „Béčko“ Kolína, když díky čtyřem gólům ve třetí časti senzačně otočilo průběh utkání. B-tým Kozlů si tak domů veze tři cenné body, které je posunuly na druhé místo v tabulce skupiny Východ.


Kozlové do meziokresního derby vstupovali s bilancí pouze jedné výhry a tří porážek. Vstup do sezóny Kolínští nezvládli a po vypjaté bitvě padli proti Kutné Hoře 3:4. Ve druhém utkání si však spravili chuť, když díky povedené první třetině porazili rezervu Mladé Boleslavi 4:1. Následovaly však dvě prohry, nejprve proti Slanému, když díky gólu tři minuty před koncem Slaný vyrovnal a následně otočil zápas v prodloužení, a poté proti Benátkám nad Jizerou, které si díky gólům ve druhé a třetí třetině připsali výhru 4:1.

Oba týmy vlétli do utkání s velkým nasazením, hra se přelévala ze strany na stranu až do páté minuty, kdy si díky dvou vyloučením kolínského Sebastiana Bandy Poděbradští zahráli v početní výhodě, té však nevyužili a na druhé straně to byli Kozlové, kteří otevřeli skóre utkání. V čase 10:38 po přihrávce Jakuba Semiráda překonal brankáře hostů Luboš Kozák. V 15. minutě se Kolínští prosadili už po druhé, když puk za záda Pavla Ježka dostal puk Filip Vaňkovský.

Už od prvních minut druhé části byly aktivnější Poděbrady, což se ukázalo v 27. minutě, kdy gólový učet Poděbrad otevřel Lukáš Milaniak. Následovalo již čtvrté vyloučení na straně Kolína a na počtvrté už to Poděbradům vyšlo, když po nahrávce Lukáše Tumy skóroval Kryštof Bouřil. V 37. minutě si dva jmenovaní vyměnili pozice a třetí gól Poděbrad a obrat byl na světě zásluhou Lukáše Tumy. Minutu před koncem prostřední části dostali Kozlové šanci vyrovnat, když si po faulu Lukáše Tumy zahráli svou první přesilovou hru utkání, byli to však opět Poděbradští, kteří v oslabení zvyšovali už na 4:2, když Filip Kejdan překonal Davida Baka v brance Kolína.

V úvodu třetí třetiny stále pokračovalo vyloučení Poděbrad z 40. minuty a Kozlové na nic nečekali a po 47 sekundách hry svou první početní výhodu derby využili zásluhou již dvougólového Filipa Vaňkovského. Následoval tlak domácích a v 45. minutě vyrovnával Jan Lederer. Trvalo to pouhých 47 sekund a Kozlové si vzali vedení, když se prosadil Sebastian Bandy. Tlak domácích zde však ještě neskončil a netrvalo to ani minutu, když díky druhé využité početní převaze a gólu Jakuba Semiráda zvyšovali na rozdíl dvou gólů. Poděbrady sice v 54. minutě snížili po gólu Matěje Žaluda, ale tím byl gólový učet tohoto utkání ukončen.

Tým i přesto, že to bylo „trochu bláznivé utkání, kde v každé třetině dominovalo jedno mužstvo,“ je „naprosto spokojen jak s výkonem, tak i s výsledkem.“ „První třetina se povedla nám, druhá soupeři a třetí zase nám. I když jsme věděli, že po dvou třetinách prohráváme o dvě branky, tak jsme hráče nabádali k tomu, že utkání ještě není ztracené, že musí věřit a za 6 minut se nám podařilo výsledek 4 brankami otočit a v závěru zápasu jsme ho silou vůle ubránili,“ hodnotil utkání trenér Petr Martínek.

Rezerva Kozlů tak po pěti zápasech stojí se sedmi body na druhé příčce tabulky skupiny Východ, na první Čáslav ztrácí dva body, ale má odehráno o zápas více. Na třetím místě jsou s šesti body právě Poděbrady. Na příčce čtvrté je se třemi body B-tým Mladé Boleslavi, který má však odehrány pouze tři utkání.

Přijďte podpořit „Béčko“ Kozlů v jejich šestém utkání, které odehrají v neděli 8. října na zimním stadionu v Kolíně od 18:30.