A tým - preview
03.10.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Směr východ! Kozlové se utkají proti Frýdku-Místku

clanek-1

Kozlové po nezdařeném utkání proti Sokolovu míří už po třetí na východ České republiky, tentokrát na hranici Slezska a Moravy, do Frýdku-Místku. Kolínští zde odehrají své osmé utkání tohoto ročníku Chance Ligy a pokusí se vybojovat svou čtvrtou výhru této sezóny.


Aktuality z týmu

Kozlové nezvládli domácí utkání sedmého kola Chance Ligy proti Sokolovu, když Baníkovci už od první třetiny vedli 2:1 a výsledek zápasu si poté i přes velkou střeleckou převahu Kozlů pohlídali a na konci druhé třetiny ještě upravili na konečných 3:1. Asistent trenéra Martin Hušek poznamenal, že i přes konečný výsledek „zápas nebyl, co se týče výkonu špatný“ a „kluci si svou práci odpracovali.“ Na druhou stranu však dodává, že sobotní zápas „byl lekcí z produktivity a soupeř nám ukázal, jak se zápasy vyhrávají, dobrou koncovkou, která byla na jiné úrovni než ta naše.“

Osmadvacetiletý obránce Kozlů René Piegl, který si připsal asistenci u jediného gólu Kolína, také dodává, že „do utkání nevstoupili špatně“ a „měli převahu,“ ale „nedokázali žádnou šanci proměnit.“ “Nebyli jsme v místech, kde to bolí a odkud se dávají góly, a to asi rozhodlo,“poznamenal na závěr.

Kozlové jsou po sedmi kolech Chance Ligy na 10. místě tabulky s 9 body. Na deváté Litoměřice však ztrácí pouze bod a na Přerov a Prostějov body dva. Na jedenácté Znojmo má náskok jedné výhry, tedy 3 bodů. První je Vsetín se sedmnácti body a poslední právě Frýdek-Místek se čtyřmi body.

Sestava ke středečnímu utkání bude zveřejněna v den zápasu na sociálních sítích týmu.

Informace o soupeři

Frýdek-Místek do letošního ročníku Chance Ligy nevstoupil vůbec dobře, když si ze sedmi zápasů odnesl pouze jednu výhru, a to ve třetím kole proti předposlední rezervě Pardubic, kterou přehrál 3:1, a je tak na posledním místě české druhé nejvyšší soutěže.

Své poslední utkání Frýdečtí odehráli proti Prostějově. Sice už v 5. minutě získali vedení díky gólu Vladimíra Svačiny, ale ještě v první třetině o něj přišli a do vedení se dostali Prostějovští. Ti už si pak před svými fanoušky svůj náskok pohlídali a vyhráli 4:1.


Ve středu čeká Kozly další důležitý zápas, jelikož oba týmy již potřebují bodovat. V loňské sezoně byli ve vzájemných utkáních úspěšnější Frýdečtí. Kolín na severu Moravy nebodoval, ve středu pojede na utkání s úmyslem tuto sérii prolomit.