A tým - preview
07.10.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Do Kolína přiletí Jestřábi! V sobotu na Prostějov

clanek-1

Kozlové mají za sebou osm kol Chance Ligy, na to deváté se vrací zpět na domácí led, kde se v sobotu 7. října od 17:00 střetnou s Jestřáby z Prostějova. Z prvních osmi utkání Kolínští odešli s bilancí čtyř výher a čtyř proher, když ve středečním venkovním utkání na hranici Slezska a Moravy porazili Frýdek-Místek těsně 1:0 a budou tak bojovat o druhou výhru v řadě.


Aktuality z týmu

Kolínští v osmém kole odehráli velmi těsné a vypjaté utkání v dalekém Frýdku-Místku, kde se po jediném gólu radovali z výhry 1:0. Jediný gól Kozlové vstřelili už v první třetině, když v úniku 3 na 2 Matěji Morongovi nahrával Zdeněk Král a první jmenovaný se nemýlil a trefil se do horní části branky. Středočeši už si pak své vedení pohlídali i díky vynikajícímu výkonu Jakuba Soukupa, který si připsal již své druhé čisté konto v této sezóně.

Oba týmy vstupovaly do středečního zápasu vstupovaly ze spodních pater tabulky a snažili se posunout výše a bylo tak jasné, že jde o hodně. Trenér Petr Martínek ohodnotil utkání takto: „Tak věděli jsme, v jakých situacích se obě mužstva momentálně nachází. Potřebovali jsme bodovat a s tím jsme sem i cestovali. Samozřejmě domácí byli hodně aktivní a dá se říct, že povětšinu času měli kotouč ve svém držení. Byli aktivnější v útočném pásmu. Nám se podařilo dát v první třetině jednu branku a pak jsme obrovskou vůlí a touhou ten zápas vyhráli. My jsme tedy nesmírně šťastní, pro domácí je ten výsledek samozřejmě asi dost krutý, když si vezmeme poměr držení kotouče a tak dále. Ale to je prostě hokej, to je sport. Uznávám, že domácí byli lepší, ale naše vůle byla tak velká, že jsme to dokázali urvat. Musím určitě pochválit všechny hráče, padali jsme do střel, hodně jsme jich takto pochytali.“

12 bodů za čtyři výhry Kozlům stačí na 9. místo v tabulce, stejný počet bodů má však i 8. Třebíč, která však má lepší skóre. 2 body Kolínští ztrácí na Přerov a právě Prostějov. Na prvním místě je Poruba s 19 body. Na opačném konci tabulky je rezerva Pardubic společně s frýdeckými Rysy, oba týmy mají po 4 bodech, ale Dynamo má jeden zápas v rukávu.

V minulém utkání se do sestavy vrátil Petr Moravec a k týmu se připojili z Liberce také Petr Gajda a Michal Koštoval. Přesná sestava A-týmu bude k dispozici na sociálních sítích týmu nebo webu Onlajny.com, kde bude probíhat i textová reportáž zápasu, v den zápasu.

Informace o soupeři

Prostějovští sice vstoupili do sezóny neúspěšně, a to, když padli na ledě Litoměřice 2:4. Od té chvíle však prohráli pouze jednou a v posledních třech utkáních byli perfektní po výhrách nad jihlavskou Duklou, Frýdkem-Místkem a v posledním utkání si poradili s nováčkem soutěže ze Znojma 5:3. Po 8 kolech tak mají na kontě 14 bodů a jsou tak na 6. místě tabulky.

Jestřábi své středeční utkání proti úřadujícímu mistru české druhé hokejové ligy zvládli bez problému, když si už v první třetině vybudovali vedení 3:1. To pak gólem ve druhé a třetí třetině potvrdil Matouš Venkrbec. Výsledek zápasu sice ještě Znojmo mohlo zkomplikovat díky dvěma gólům švédského útočníka Antona Karlssona, Prostějovští si však už závěr zápasu pohlídali.

Tým v minulém ročníku, což pro mnoho lidí možná bylo překvapením, došel až do semifinále, když ve čtvrtfinále vyřadil Litoměřice. Prostějovští tak i přesto, že jejich sezóna byla úspěšná hodně posílili, především o hráče se spoustou zkušeností. Největšími posilami byli Marek Račuk, Zdeněk Doležal anebo Tomáš Hanousek, který je momentálně nejproduktivnějším hráčem Jestřábů.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Zápas je součástí akce DVAKRÁT VÍCE HOKEJE, za cenu pouze 180 Kč si můžete koupit vstupenku jak na sobotní zápas proti Prostějovu, tak proti Horácké Slávii Třebíč, proti které se Kozlové utkají v pondělí 9. října od 18:00.

Partnerem utkání je společnost Jon CZ (www.jon.cz), která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Přijďte Kozly podpořit v jejich třetím utkání letošní sezóny.