A tým - preview
08.10.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: 10. kolo Chance Ligy opět v Kolíně! Do Kolína přijede Třebíč

clanek-1

Kozlové se po prohře proti Prostějovu na domácím ledě musí rychle vzpamatovat a na nevydařený zápas zapomenout, protože už v pondělí 9. října je čeká zápas 10. kola Chance Ligy, který Kolínští odehrají od 18:00. Soupeřem Kozlů bude Horácká Slávie Třebíč, která v minulé sezóně byla po základní části první, poté jí však v semifinále vyřadil Zlín.


Aktuality z týmu

Kolínští v devátém kole nezvládli zápas proti Prostějovu a na domácím ledě tak prohráli podruhé v řadě. Středočeši sice šli v polovině utkání do vedení, když z trestné lavice vyskočil Lukáš Pajer a sám se řítil na brankáře hostí, byl však faulován a bylo nařízeno trestné střílení. To kapitán Petr Koukal s přehledem proměnil. Vedení trvalo až do třetí třetiny, kdy se v přesilovce prosadil Zdeněk Doležal a vyrovnal. Ve 49. minutě se do úniku 2 na 1 dostali ve vlastním oslabení Prostějovští, Petr Hašek to vzal na sebe a obrátil průběh zápasu. Kozlové sice puk za brankovou čáru dostali, nicméně to bylo až několik momentů po konci utkání a Prostějovští si tak na Moravu odváží všechny body.

Prostějov je mnohými považován za jednoho z favoritů soutěže, a i přes negativní výsledek utkání výkon trenér Petr Martínek hodnotí pozitivně, „My jsme věděli, že nás dnes čeká obrovsky těžký soupeř, jeden z adeptů na vítězství, alespoň to tady prohlašovali. Takže jsme se na to důsledně připravovali a myslím si, že jsme podali dobrý výkon.“ Všechny góly zápasu padli po faulu jednoho z týmů, a to vyloučení určovaly ráz zápasu. „Bohužel v utkání rozhodli speciální formace. Věděli jsme, že soupeř má vynikající přesilovku a my jsme mu ji nabídli mockrát. To se v takovém utkání stát nemůže. Paradoxně, když hráli 5 na 3 tak jsme to ještě ubránili, s příchodem hráče na led jsme inkasovali. Pořád jsme věděli, že s tím zápasem můžeme něco dělat. Vedli jsme a tohle bylo jen vyrovnání. Dostali jsme příležitost v trestném střílení, které jsme bohužel neproměnili. Situace pokračovala přesilovou hrou. Namísto toho, abychom skórovali, tak jsme inkasovali,“ komentuje průběh zápas trenér Kozlů. Na závěr poté dodal „Myslím, že nás utkání stálo strašlivě sil, dali jsme do toho vše, co jsme mohli, ale nemáme nic. Dnes jsme zklamaní a nezbývá nám nic jiného než se z toho poučit. Nesmíme mít tolik vyloučených a udělat všechno líp, abychom nebyli tolikrát vyloučení. Těžko se mi tady teď o tom hovoří, protože je v nás hodně emocí. Dnes jsme byli kousek od toho, abychom bodovali a bohužel.“

Kozlové si tak po nešťastné třetí části do tabulky nepřipsali ani bod a v tabulce je tak předběhly Litoměřice. Kolínští s dvanácti body zůstávají na poslední postupové příčce, tedy té desáté. Bod ztrácí na Litoměřice, 3 body na Zlín a právě Třebíč, kterou v případě výhry může v tabulce přeskočit. Náskok 3 bodů mají na nováčka ze Znojma. Na vrcholku tabulky zůstává tým z Poruby s 22 body. Na dně tabulky je stále rezerva Pardubic a Frýdek-Místek, který v sobotu prohrál po šesté v řadě.

Do sobotního zápasů Kolínští vstupovali v téměř stejné sestavě jako do zápasu proti Frýdku-Místku, jen obranné řady posílil z partnerského Mountfieldu HK Michael Gaspar. Přesná sestava týmu do zítřejšího utkání bude k dispozici na sociálních sítích týmu anebo na stránce onlajny.com, kde bude probíhat i textová reportáž zápasu, v den zápasu.

Informace o soupeři

Třebíč má po devíti kolech na kontě pět výher a čtyři prohry. Po prvních pěti zápasech sice měla jen 6 bodů po prohrách se Vsetínem, současným lídrem Chance Ligy Porubou a Jihlavou. Od té chvíle však vyhrála třikrát a prohrála jen jednou, a to ve středu proti Zlínu 1:3. Po prohře na ledě Zlína si však spravila chuť, když v sobotní podvečer porazila frýdecké Rysy 4:2 před vlastním publikem. Do desátého kola tak vstupují s 15 body a skóre 26:22.

Sobotní zápas Horácké Slávie nabídl velký souboj až do posledních minut zápasu. Skóre v první třetině otevřel kapitán Třebíče Ladislav Bittner a jeho vedení poté 3 minuty po začátku druhé části navýšil Marek Berka, když pouze zasunul puk do odkryté branky po nahrávce od Šimona Fromela. Zbytek druhé periody však už patřil hostům, kterým se povedlo díky gólům Vladimíra Svačiny a Štěpána Macháčka vyrovnat. Třetí třetině daly ráz vyloučení hostů, díky kterým si Třebíčští vytvořili velký tlak a několik šancí. Už to vypadalo, že Frýdečtí i čtvrté oslabení ubrání, když se puk odrazil k Šimonovi Fromelovi, který ho už jen dorazil do branky. Rysi to zkoušeli bez brankáře, ale to vedlo pouze k dalšímu gólu Horácké Slávie, který už byl ten poslední a Třebíčští si doma nechali všechny tři body.

Třebíč si po minulé velmi vydařené sezóně neprošla mnoho změnami. Tým doplnila o mladou krev a nastálo podepsala několik hráčů, tím nejvýraznějším je Martin Dočekal, který má v devíti zápasech 13 bodů za 7 gólů a 6 asistencí.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Zápas je součástí akce DVAKRÁT VÍCE HOKEJE, pokud jste si zakoupili vstupenku na víkendový dvojzápas, bude vám platit i v pondělí.

Partnerem utkání je společnost Tržiště u Letiště, která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Přijďte Kozly podpořit v jejich desátém utkání letošní sezóny.