A tým - preview
11.10.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Kozlové míří na sever Čech do Litoměřic! Budou bojovat o šestou výhru

clanek-1

Hráče Kolína čeká už ve středu 11. kolo Chance Ligy a odehrají tak už třetí zápas za šest dnů. Ty první dva odehráli na vlastním ledě, k tomu třetímu se vydávají do Litoměřic. Oba týmy dělí pouze jediný bod a bude se tak bojovat o pozici na vyšších příčkách tabulky. Utkání začne ve středu 11. října od 17:30 v litoměřické Kalich aréně.


Aktuality z týmu

Kozlové si z domácího dvojzápasu vzali dva body po dvou těsných a vypjatých zápasech, když nejprve padli s Prostějov 1:2 po nešťastné třetí části a poté, když sice až do 45. minuty s Třebíčí prohrávali, ale pak vyrovnal Lukáš Pajer a v prodloužení gólem v přesilovce rozhodl Matěj Chalupa. Po deseti utkáních tak mají bilanci pěti výher a pěti proher.

Po zápase s Horáckou Slávií popisoval Jan Hampl své pocity takto „Všichni jsme hrozně šťastní, že jsme urvali doma konečně výhru. I když za dva body, tak jsme za to hrozně rádi,“ když Kolínští zlomili šnůru dvou prohraných domácích utkání. Také dodává, že „do příště (příštího utkání) by to určitě chtělo začít proměňovat šance.“ Kozlové se totiž v první části sezóny potýkají s nízkou produktivitou a počtem vstřelených branek (19), když méně vstřelil jen poslední Frýdek-Místek (17). Na druhou stranu jsou Kozlové, co se týče inkasovaných branek, nejlepším týmem v Chance Lize, za deset zápasu inkasovali pouze osmnáctkrát, o dva góly méně než třetí Sokolov.

Sestavu a složení lajn v pondělním zápase výrazně ovlivnila absence kapitána Kozlů, Petra Koukala, který se léčí po nemoci a stále tak není jisté, zda nastoupí k utkání na ledě Litoměřic. Tým také doplnili hráči z partnerského Mountfieldu HK, Michael Gaspar a právě střelec vítězného gólu Matěj Chalupa, u kterých také zatím nejsou přesné informace. Přesné sestavy budou k dispozici na sociálních sítích klubu a na webové stránce onlajny.com, kde proběhne i textová reportáž zápasu, v den zápasu.

Informace o soupeři

Litoměřičtí měli velmi podobný vstup do sezóny jako Kozlové a o tom svědčí i pozice v tabulce. Severočeši mají pouze o bod více než Kolínští, když si stejně jako Středočeši zapsali bilanci pěti výher a pěti porážek. Stejně jako pro Kolínské toto bude pro hráče Litoměřic třetí utkání v pěti dnech. Ty předchozí dvě Kališníci zvládli úspěšně, když si nejprve poradili se Sokolovem 4:1 a poté v pondělí bitvě přemohli Berany ze Zlína po nájezdech 4:3.

Severočeši na opačné straně tabulky vstřelených gólů, v průběhu deseti zápasu dostali puk do branky soupeře celkem 36krát, což stačí na sdílené druhé místo v tabulce produktivity týmů. Daří se i jednotlivcům, Petr Ton (7+1) je na sdíleném druhém místě mezi střelci a Fin Riku Sihvonen vede s 14 body (2+12).

Zajímavá statistika

Stejně jako s produktivitou jsou na tom týmy i s využitím přesilovek a oslabeními. Zatímco Kozlové se potýkají se špatnými početními výhodami, Litoměřičtí patří k nejúspěšnějším týmům v Chance Lize. Na druhou stranu Kolínští hrají velmi dobře v oslabení, když jsou nejlepším týmem v celé druhé nejvyšší soutěži s úspěšností 91,67%.