A tým - preview
13.10.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Kozlové v Kolíně vyzvou Valachy! 12. kolo Chance Ligy je tu

clanek-1

Po dvou dnech opět další utkání druhé nejvyšší české soutěže, Kolínští si budou chtít spravit chuť po prohraném středečním zápase v Litoměřicích. Utkají se proti Vsetínu, momentálně druhému týmu Chance Ligy a finalistovi minulého ročníku. Startujeme v sobotních 17:00, vstupenky jsou v prodeji online, k dispozici budou i před zápasem na pokladnách.


Aktuality z týmu

Kozlové mají za sebou tři zápasy v průběhu pěti dnů, nejdříve doma prohráli nešťastně 1:2, poté si však před vlastním publikem poradili po prodloužení s nepředvídatelnou Horáckou Slávií a ve středu opět prohráli, tentokrát na ledě Litoměřic, proti druhé nejlepší ofenzívě v lize, 2:4. V sobotu tak budou bojovat o druhou domácí výhru v řadě.

Ve středečním zápase stále Kozlům chyběl kapitán Petr Koukal, který nenastoupil z důvodu nemoci. To ovlivnilo složení útočných formací pro utkání s Třebíčí a Litoměřicemi. Obranu Kolínských v obou střetnutích posílil Michael Gaspar, nadějný třiadvacetiletý obránce z Hradce Králové. Sestava, ve které Kozlové nastoupí k sobotnímu zápasu bude zveřejněna na sociálních sítích klubu a na webové stránce onlajny.com, kde bude probíhat i živá textová reportáž utkání.

Středočeši mají na kontě po jedenácti zápasech 14 bodů, což jim stačí na poslední postupovou příčku. Na desátém místě ztrácí 3 body na devátý Přerov. Na druhou stranu mají čtyřbodový náskok na jedenácté Znojmo. Na vrcholku tabulky zůstává Poruba, která v jedenácti duelech ztratila pouze pět bodů a prohrála pouze jednou. Na opačném konci je Frýdek-Místek, který naopak pouze jednou vyhrál.

Kolínští se v průběhu celé sezóny potýkají s počtem vstřelených branek, když průměrně vstřelí pouze 1,91 gólu v každém zápase (dohromady 21), méně májí pouze frýdečtí Rysy (1,73; 19). Na druhou stranu se však Kozlové můžou blýsknout nízkým počtem inkasovaných gólu, průměrně v každém zápase inkasují pouze 2x (dohromady 22), což je společně se Sokolovem nejméně v Chance Lize. Dále se Kozlům daří také v oslabeních, soupeř se prosadí pouze v 9,43 % přesilových her (úspěšnost oslabení 90,57 %). Lepší je pouze první Poruba, která ubrání 91,11 % oslabení.

Nejlepším střelcem Kozlů je momentálně Josef Skořepa (3+4), který je zároveň i nejproduktivnějším hráčem týmu, v jedenácti zápasech se trefil třikrát a na čtyři góly přihrál. Druhým nejproduktivnějším hráčem je Matěj Morong (1+5), který vstřelil vítězný gól v utkání proti Rysům a připravil spoluhráčům pět gólů třemi primárními asistencemi a dvěma sekundárními. Pět bodů má Kryštof Ouřada (1+4) a Zdeněk Král (0+5).

Informace o soupeři

Vsetínští do sezóny vstoupili s velkým odhodláním po prohře z minulého ročníku ve finále Chance Ligy ve Valašském derby proti Zlínu. Za jedenáct zápasů prohráli pouze dvakrát, poprvé proti Porubě 2:6 a poté proti Sokolovu 0:3. Od té chvíle však Valaši nezaváhali a vyhráli tři utkání v řadě. V sobotu se pomstili Beranům, v pondělí s přehledem zvládli zápas v hale Polárce proti Frýdku-Místku a ve středu, když se po 16 letech utkali proti Znojmu a vrátili mu porážku 0:6 z 47. kola extraligového ročníku 2006/07 výhrou 3:2 po prodloužení.


Jak už se stává každoroční záležitostí Vsetínští bojují o pozici na prvních místech tabulky a jsou jedním z favoritů soutěže, budou tak na kolínském zimním stadionu bojovat o výhru, díky které by se mohli dotáhnout na první Porubu. Dvě prohry a dvě výhry po prodloužení znamenají ztrátu 8 bodů a Vsetínští tak ztrácí právě tři body na Porubské, když do 12. kola vstupují z 2. místa a na třetí Sokolov mají náskok 5 bodů. Dohromady nasbírali 25 bodů, což je o 11 více než Kozlové.

Moravani se v této sezóně mohou ukázat svou ofenzívou, když průměrně v každém utkání vstřelí přes 3,5 gólů, což je třetí nejlepší v druhé nejvyšší soutěži. Třetí nejlepší v Chance Lize mají Valaši také přesilovku, když promění 20,83 % početních výhod, statistiku si výrazně vylepšil v pondělním utkání, když se na hranici Moravy a Slezska ve třech početních výhodách trefil dvakrát.

Nejproduktivnějším hráčem Vsetína je dvaceti osmiletý útočník Lukáš Rob (4+9), který si připsal 13 bodů v jedenácti utkáních. Vsetínští mají hned pět hráčů se stejným počtem gólů, jmenovitě to jsou Lukáš Rob, Vít Jonák (4+6), Roman Půček (4+5), Erik Hrňa (4+5) a Tomáš Jandus (4+1).

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Partnerem utkání je společnost STK Velim, která věnuje do divácké soutěže pro vítěze atraktivní cenu v podobě Technické kontroly na osobní vozidlo ZDARMA včetně kontroly emisí, ostatní v pořadí vyhrají slevu na STK a o stejné ceny se mohou fanoušci ucházet i v tipovací soutěži na Facebooku.

Závěrem, klub žádá fanoušky, aby dodržovali návštěvní řád zimního stadionu. Zejména, aby nevhazovali žádné předměty na ledovou plochu, za což může být celý klub sankcionován či finančně trestán. Prostory zimního stadionu jsou kamerově snímány a každý provinivší fanoušek se tak stává plně zodpovědný za svůj případný přestupek. Věříme, že se již tyto prohřešky, jako tomu bylo v utkání s Prostějovem, nebudou opakovat.

Pro týmy, které přijedou na Lapač to je vždy velmi těžké utkání, když na domácí zápasy Vsetína průměrně dorazí 2676 diváků. Přijďte Kozly podpořit a ukázat Valachům, jaké je to hrát v Kolíně. Zápas začíná v sobotu 14. října od 17:00.