A tým - preview
17.10.2023
Autor: David Hora

Ve středu na Slávii! Kozlové míří do nedalekého Edenu

clanek-1

V sobotu Kozlové těsně padli s druhým Vsetínem 2:3, když až do třetí třetiny vedli, ale Valaši poté obrátili skóre. To už je však Kolínští musí hodit za hlavu a soustředit se na další utkání, které odehrají proti pražské Slávii ve známém Edenu ve středu 18. října od 18:00. Slávii se v této sezóně zatím nedaří a Kozlové budou bojovat o přerušení dvouzápasové série proher. Fanklub Kozlů „Kozla Nozdra“ pořádá fanouškovský výjezd vlakem.


Aktuality z týmu

Kozlové padli ve dvanáctém kole Chance Ligy proti jednomu z favoritů Chance Ligy, když sice finalistu minulého ročníku soutěže přestříleli, ale byli o gól krátcí, i přes velmi úctyhodný výkon. „Dnes jsme zase hrozně zklamání, protože si myslím, že jsme předvedli velmi dobrý výkon, ale bohužel nejsme obměnění ani jedním bodem, a to nás hrozně štve,“ okomentoval zápas trenér Petr Martínek.

Kozlové jsou už od desátého kola na desátém místě tabulky, když si sice proti Třebíči připsali dva body, ale pak dvakrát padli a mají tak na kontě 14 bodů. V jedenáctém zápase tohoto ročníku Kolínským odskočili na rozdíl pěti bodů 8. Zlín a 9. Přerov. Na Slavii mají náskok tří bodů. 11 bodů má vedle Slávie i nováček ze Znojma. První je Poruba, na kterou se však dotáhl Vsetín a oba týmy tak mají 28 bodů. Poslední je Frýdek-Místek, který prohrál 9 zápasů v řadě.

Frýdek-Místek (22 vstřelených branek) je také jediným týmem, který vstřelil v průběhu sezóny méně branek než právě tým Kolína (23 vstřelených branek). Tým se celou sezónu potýká se špatným zakončením, když sice v průměru vystřelí na branku soupeře v každém utkání více 29krát, ale průměrně vstřelí méně než dva góly v každém utkání. O úspěšnosti střelby, která je pouhých 6.40%, hovořil v pozápasovém rozhovoru i Petr Martínek, „naše střelecká impotence je strašidelná a my jsme si vypracovali proti Vsetínu, který patří k favoritům soutěže, spoustu šancí. Bohužel podařilo se nám proměnit jen dvě, a to bylo na Vsetín málo, což nás hrozně mrzí.“

V útočných řadách v utkání proti Vsetínu chyběl Zdeněk Král, a naopak se do druhého útoku vrátil Matěj Chalupa. V obraně Kozlům chyběla podpora z Hrade Králové Michael Gaspar, který v pátek a neděli hrál právě za partnerský Mountfield HK. V obranném páru s Matějem Hamplem ho nahradil Štěpán Němec a ve třetí obranné formace se objevil Jakub Naar. Přesná sestava ke středečnímu zápasu bude zveřejněna v den zápasu na sociálních sítích klubu a stránce Onlajny.com, kde bude probíhat i živá textová reportáž utkání.

Informace o soupeři

Hokejisté Slávie do sezóny po nepovedeném předkole v minulém ročníku nevstoupili vůbec dobře, když nedokázali vyhrát až do šestého kola, kdy porazili rezervu Pardubic 2:0. Poté však pokračovala série proher a až v jedenáctém utkání sezóny si připsali další výhru, a to proti Frýdku-Místku. Na výhru dokázali navázat v souboji Slávií na ledě Třebíče.

V utkání proti Třebíči sice prohrávali, ale ještě v první třetině vyrovnali a ve druhé části dokonce otočili. Třebíčským se povedlo vyrovnat, ale na to Pražané rychle zareagovali a gólem v 38. minutě si vzali vedení zpět. Ve třetím dějství se domácím povedlo vyrovnat, a i přes urputnou bitvu se ani jedno týmu nepovedlo rozhodnout v základní hrací době a šlo se tak do prodloužení. Celé utkání provázela spousta vyloučení, a to se nezměnilo ani v nastaveném čase. Pražští obdrželi trest za sekání a ve stejném čase i za nesportovní chování a Třebíčští tak dostali dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Slávisti svou obětavostí však oslabení zvládli a v nájezdech jim zařídil druhý bod právě v prodloužení vyloučený, Edgars Kulda.

Pražané jsou s jedenácti body na 12. příčce tabulky a od té jedenácté je dělí pouze horší skóre oproti Znojmu.

Nejproduktivnějším hráčem Slávistů je Tomáš Knotek, který si ve 12 zápasech připsal 11 bodů za 6 gólů a 5 asistencí. S osmi body je druhým neproduktivnějším hráčem třiadvacetiletý nadějný Jaroslav Brož s 5 vstřelenými brankami a 3 asistencemi. O bod méně má další mladý nadějný hokejista Slávie, kterému je také 23 let Robin Všetečka s 3 góly a 4 nahrávkami střelci gólu.

Fanouškovský výjezd

Fanklub Kozlů „Kozla Nozdra“ pořádá fanouškovský výjezd vlakem, aby v nedalekém Edenu podpořil Kozly a dohnal je k výhře šesté výhře v této sezóně. Sraz je na hlavním nádraží v 15:45 a vlak odjíždí v 16:08.