A-tým - reportáž
19.10.2023
Autor: Věra Pavlovská

Musíme zlepšit produktivitu, shodují se Piegl s Králem

clanek-1

Nevydařené utkání nám zhodnotil asistent kapitána a jediný střelec Zdeněk Král a obránce René Piegl.


Jak byste zhodnotili tento zápas a co podle vás rozhodlo?

Zdeněk Král: Do začátku zápasu jsme podle mě vstoupili dobře. Je škoda, že se nám nepovedlo hned dát gól a měli jsme zbytečné vyloučení. Jejich gól byl spíše náhoda, nějak se to tam odrazilo. Je to bohužel už několikátý zápas, kde děláme dokola ty samé chyby. Je to škoda.

René Piegl: Takovýto zápas se vždy těžce hodnotí. Trápí nás produktivita. Když nebudeme dávat víc jak jeden gól, tak nebudeme vyhrávat.

Co říkáte na výjezd fanoušků, jste rádi, že vás jeli podpořit i na venkovní zápas?

Zdeněk Král: Je super, že nás podporují, i když teď nejsou výsledky. Jsme rádi, že pořád chodí v hojném počtu a musíme jim to oplatit.

René Piegl: Je skvělé, že udělali takovou akci a jeli nás sem podpořit, ale bohužel jsme pro ně nevyhráli. Mrzí mě to. Snad příště přijedou znovu a my jim uděláme radost.

Vidíte osobně, nějaký rozdíl mezi domácím hřištěm a zdejším?

Zdeněk Král: Ano, vidím v tom rozdíl. Tady je hřiště menší, tudíž je tu více osobních soubojů.

René Piegl: Doma je to naše pevnost, jsme na to zvyklí, ale osobně je mi jedno, kde se hraje. Jak říkám, góly se dají dávat na jakémkoliv hřišti, ale my je teď moc nedáváme, tak bohužel nevyhráváme.

Zdeňku, jste jediný střelec zápasu, jak byste svůj gól popsal?

Zdeněk Král: Standa Vrhel to tam dával před branku, kde se to odrazilo na Petra Koukala. Ten mě tam hezky viděl, utrhl to na mě do strany a já měl prázdnou bránu.