A tým - preview
22.10.2023
Autor: David Hora

První odveta na domácím ledě! Do Kolína přijede Poruba

clanek-1

Kozlové mají před sebou 15. kolo tohoto ročníku Chance Ligy, druhý zápas druhé čtvrtiny sezóny, do kterého vstupují s jasným cílem zlomit sérii čtyř proher. Nebude to však lehký úkol a proti bude prozatím první Poruba, která zatím prohrála pouze dvakrát. Zápas začíná v pondělí 23. října od 18:00 na kolínském zimním stadionu.


Aktuality z týmu

Kozlům se v posledních pěti zápasech vůbec nedařilo, když si odnesli pouze dva body za výhru v prodloužení proti Třebíči. Poté však následovali 4 porážky postupně proti Litoměřicím, Vsetínu, Slávii a Přerovu.

V srdci Moravy sice až do 60. minuty byl stav vyrovnaný 0:0, ale 5 vteřin před koncem se trefili domácí po buly v útočném pásmu a střele Darka Hejcmana do horního rohu Soukupovy branky.

I přestože Jakub Soukup v posledních sekundách inkasoval tak celý zápas předváděl skvělé zákroky a připsal si 39 zákroků. Díky dalšímu odchytanému zápase si potvrdil svou pozici jako brankář, který odehrál nejvíce minut v celé Chance Lize. Za 13 zápasů odchytal 781 minut, což je o 23 více než druhý Adam Beran z Jihlavy, který má na kontě o zápas více. V 13 zápasech si Jakub Soukup připsal 326 zákroku ze 354 střel a v zápase tak průměrně inkasuje 2,15 gólů.

Kozlové tak sice zůstávají na desáté příčce tabulky, ale na devátý Zlín ztrácí už 6 bodů a stejný počet bodů jako Kolínští má i jedenáctý nováček ze Znojma a dvanáctá Slávie. První je Poruba, která prohrála pouze dvakrát, s 33 body. Poslední je Frýdek-Místek, který vyhrál pouze jednou, s 5 body.

O týmu soupeře

Poruba vstoupila do sezóny velmi úspěšně, když po 14 zápasech má na kontě 33 bodů a je na prvním místě Chance Ligy. Porubským se dařilo i v posledních pěti zápasech, kdy si sice připsali prohru 0:3 s Prostějovem, ale čtyřikrát vyhráli a před pondělním zápasem jsou tak jasným favoritem.

V posledním zápase si poradila se Zlínem v zápase, který vypadal, že bude jen další čistou výhrou Porubských, když po dvou třetinách vedli 2:0, ale Berani dokázali během tří minut vyrovnat a zápas tak došel až do nájezdů, kde však byl úspěšnější tým z Ostravska a výhře rozhodl mladý Vojtěch Střondala.

Kozlové se proti Porubě utkali v druhém kole Chance Ligy, kdy prohrávali už 3:0 po první třetině. Kolínští díky velkému úsilí snížili na 2:3, ale vyrovnat se jim už nepovedlo a v první domácí odvetě sezóny se tak budou snažit si spravit chuť.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Partnerem utkání je společnost TESCO, která věnuje ceny do divácké soutěže a vítěz k tomu dostane atraktivní cenu od Mountfield HK v podobě dvou vstupenek na extraligový zápas Hradec Králové vs. Kometa Brno.

Přijďte Kozly podpořit a dohnat je k výhře v pondělí 23. října od 18:00.