A-tým - ohlasy
24.10.2023
Autor: Věra Pavlovská

Kapitán týmu Petr Koukal o zápase s Porubou

clanek-1

Po nevydařeném zápase s Porubou na naše otázky odpověděl kapitán týmu Petr Koukal, který se může pyšnit titulem z Mistrovství světa v ledním hokeji z roku 2010 a bronzem z roku 2012.


Jak byste nám hodnotil zápas s Porubou ze svého pohledu?

Opět dobrý výkon, hráli jsme proti prvnímu týmu, který má obrovskou kvalitu. Bohužel jsme se mým faulem a zbytečnýma řečma dostali do oslabení pět na tři, které Poruba využila a pak rozhodla zápas. Jak jsem říkal, nehrajeme špatná utkání, ale nedokážeme teď poslední 4 zápasy dotáhnout, aby jsme měli alespoň bod a mohli se v prodloužení poprat o ten druhý. Vždy to zkazíme nějakou hloupou chybou nebo špatným rozhodnutím a nemáme ani bod, ale věřím, že jsme schopni se odrazit a nějaké body si odnést z dalších zápasů.

Jak se zrodila vaše střelecká šance a následný gól ?

K mému gólu bych řekl, že to byla taková šťastnější situace. Šli jsme dva na dva a já jen chtěl do branky. Chajda (Matěj Chalupa) tam udělal dobrou stahovačku na obránce, vystřelil a mě se to odrazilo prakticky na hokejku. Takže i trochu se štěstím jsem to dokázal trefit do branky.

Co se podle vás změnilo oproti předchozím zápasům, ve kterých nepadalo tolik branek?

Změnilo se to, že jsme dokázali využít přesilovku, dva góly jsme tak vstřelili dobrými akcemi, třeba ta moje s Chajdou (Matěj Chalupa), kde mi položil brankáře. V předchozích zápas jsme nějaké šance měli, sice ne tolik, kolik bychom si představovali, ale nedokázali jsme z nich dát gól. Myslím, že dneska jsme těch šanci měli míň, než třeba s Přerovem, kde jsme nedali gól. Takže je to spíš o štěstí a nějakém momentálním nastavení hlavy.

Co říkáte na akci Obce fandí Kozlům, jste rád, že přišlo více fanoušků?

Samozřejmě jsme rádi, za každého diváka co přijde a fandí. Hokej je zábava pro lidi a my teď bohužel jim tu radost a zábavu neděláme. Nejsme schopní jakýkoliv zápas na domácím ledě urvat, abychom vyhráli. Samozřejmě, fanoušek se chce podívat na hezký hokej, ale když fandí Kolínu, tak věří, že nějaké zápasy vyhrajeme, což momentálně nevychází, i když si myslím že nehrajeme špatně. Jak se Vsetínem, tak teď s Porubou, prostě to vždy nějak ztratíme a samozřejmě nás to mrzí. Fanouškům bych, ale chtěl poděkovat za to že chodí v takovém počtu a za podporu.