A tým - preview
24.10.2023
Autor: David Hora

Ve středu do Pelhřimova! Kozlové se utkají s Duklou

clanek-1

Kolínští se ve středu vydají do Pelhřimova, kde se budou snažit lomit nepříznivou sérii pěti porážek v řadě, v cestě jim však bude stát další tým z přední části tabulky, a to proslulá Dukla Jihlava. Zápas začíná od 17:30 ve středu 25. října na zimním stadionu Pelhřimov a sledovat ho můžete na hokejka.tv.


Aktuality z týmu

Pro Kozly toto bude třetí utkání za pět dní. V sobotu se vydali do srdce Moravy, Přerova, kde padli po gólu v poslední minutě 0:1. V pondělí na domácím ledě podruhé vyzvali lídra soutěže z Poruby, v zápase sice třikrát vedli, ale díky dobré ofenzivě hostů v poslední třetině ze zápasu neměli ani bod a Porubští si odnesli výhru 5:3.

Do pondělního zápasu Kozlové nastoupili v plné útočné sestavě, když se formace nezměnily od utkání proti Slávii. Změnu jsme však mohli vidět v obraně, kde tým nepodpořil Michal Gaspar. Na druhou stranu Kolínské podpořil v brance Henri Kiviaho, pro kterého to bylo druhé utkání v Chance Lize v letošní sezóně a před středečním zápasem se pravděpodobně vrátí k Mountfield HK.

Kolínští se v celé sezóně potýkají s nízkou produktivitou, když už od začátku sezóny jsou týmem s nejméně vstřelenými brankami, v 15 zápasech se trefili pouze 27x. Utkání proti Porubě bylo prvním utkáním, ve kterém vstřelili více než dvě branky a prohráli.

Po 15 zápasech jsou v tabulce se 14 body na 11. místě, které sdílí s 12. Slávií a 13. Znojmem. V 15. kole Kolínské přeskočila v tabulce rezerva Pardubic, která je na poslední postupové příčce s 16 body. První je Poruba s pouze dvěma prohrami a 36 body. Poslední je Frýdek-Místek, který vyhrál pouze jednou a má na kontě 6 bodů.

Informace o soupeři

Jihlavští jsou jedním z šesti týmů, které jsou na příčkách, ze kterých se postupuje přímo do čtvrtfinále. Konkrétně je na pátém místě s 27 body a bilancí 9 výher a 6 proher. Dařilo se jim i v posledních pěti utkáních, když sice v sobotu prohráli ve Znojmě, ale zbývající 4 utkání vyhráli. Naposledy si po prodloužení poradili s Frýdkem-Místkem 4:3.