A tým - preview
27.10.2023
Autor: David Hora

Šance pro Kozly prolomit sérii 6 porážek v řadě! Hostí rezervu Dynama

clanek-1

Kozlové za sebou mají šestnáct kol letošního ročníku Chance Ligy a v sobotu 28. října netradičně od 15:00 odehrají to sedmnácté. Ve středečním utkáním získali po 5 utkáních bez bodu jeden bod, když ve druhé třetině vyrovnali na 2:2 a s Jihlavou došli až do prodloužení, kde však inkasovali a prohráli tak pošesté v řadě. V cestě zlomit nepříznivý úsek sezóny jim bude stát záložní tým Pardubic.


Aktuality z týmu

Kozlové do zápasu v Pelhřimově nastoupili v téměř kompletní sestavě. V útoku chyběl Zdeněk Král, kvůli čemuž se změnilo složení útočných formací. V obraně Kolínské podpořil Michal Gaspar z partnerského Mountfieldu HK. Sestava, ve které Kozlové nastoupí k utkání proti „Béčku“ Dynama bude zveřejněna v den zápasu na sociálních sítích klubu a na webové stránce onlajny.com, kde bude probíhat i živá textová reportáž zápasu.

Kolínští jsou s bilancí 5 výher a 11 proher a s 15 body jsou na 11. příčce tabulky Chance Ligy a na rezervu Dynama, která je desátá, ztrácí 3 body a díky výhře by ji tak mohli předehnat. První je po 16 zápasech stále Poruba, která má na účtě 38 bodů. Poslední je Frýdek-Místek, který nevyhrál od 3. kola a má pouhých 6 bodů.

Kozlové se i přesto, že v posledních dvou utkáních vstřelili 5 branek stále potýkají s produktivitou, když už několik kol jsou týmem s nejméně vstřelenými brankami (29). V průměru vstřelí v každém utkání pouze 1,81 gólů. Další statistikou, ve které se Kolínským nedaří je využití přesilových her, využijí pouze 12,73% početních výhod, což je třetí nejhorší v Chance Lize. Na druhou stranu jsou Středočeši jedním z nejlepších defenzivních týmů, když inkasovali pouze 37krát. To je dáno i velmi dobrými oslabeními, které Kolínští mají nejlepší ze všech týmů. Ubrání přes 90% oslabení, což je o 2 více než druhá Poruba.

Špatnou produktivitu Kolínských potvrzuje i nízký počet bodů všech hráčů, když nejproduktivnější hráč Kozlů, Josef Skořepa, má na kontě pouze 8 bodů (3+5), což ho umisťuje až na 60. místo mezi všemi hráči v Chance Lize. Nejlepším střelcem Kozlů je kapitán Petr Koukal se 4 vstřelenými góly. Nejvíce asistencí má Zdeněk Král s dvěma primárními a čtyřmi sekundárními asistencemi.

Informace o soupeři

Pardubičtí do sezóny sice nevstoupili vůbec dobře, když z prvních deseti zápasů vyhráli pouze dva, ale v posledních pěti utkáních se jim začalo dařit a prohráli pouze jednou. Vyhráli nad znojemskými Orly, Horáckou Slávií, posledním Frýdkem-Místkem, a i favorizovaným týmem z Prostějova. Rezerva Pardubic má také v zásobě utkání proti Prostějovu z prvního kola Chance Ligy, které bylo odložené z důvodu kaluží na ledě. I přesto však jsou Pardubičtí na 10. místě s 18 body.

V posledním zápase si na domácím ledě poradili s Frýdkem-Místkem 5:4 po prodloužení. Už po první třetině sice vedli 3:1, ale Rysi velkou aktivitou dokázali ve třetím dějství vyrovnat na 4:4. Už to vypadalo, že zápas dojde až do nájezdů, když se vteřinu před koncem prodloužení po krásné kombinaci trefil Jan Kolář a zařídil Dynamu druhý bod.

Nejproduktivnějším hráčem Dynama je se 13 odehranými zápasy a 14 body (6+8) Tomáš Urban, který je celkově na sdílené 8. příčce mezi nejproduktivnějšími hráči Chance Ligy. Daří se také Josefu Mikyskovi, který má 11 bodů za 4 góly a 7 asistencí.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Zápas bude součásti basketbalo-hokejového dvojzápasu. Přijďte za cenu jedné vstupenky nebo permanentky na dva zápasy! Hokejová část dvojzápasu začíná v 15:00 na kolínském zimním stadionu. Na hokejovou vstupenku můžete jít i na basket, stejně tak se vstupenkou na basketbal můžete jít na hokej. Basketbalový zápas Geosanu Kolín proti Opavě začíná v 18:00 v Geosan Aréně.

Rezerva Pardubic má na domácím ledě v Chrudimi průměrně nejméně fanoušků ze všech týmů, tak přijďte Dynamu ukázat, jak vypadá atmosféra v Kolíně a dohnat Kozly k výhře v sobotu 28. října od 15:00.

Partnerem utkání je společnost KOPOS.