A tým - preview
01.11.2023
Autor: David Hora

Směr jižní Morava! Kozlové ve středu míří do Znojma

clanek-1

Kozlové po šesti prohrách v řadě v sobotu na domácím ledě uspěli proti rezervě Pardubic, když vyhráli 2:0 díky dvěma gólům Kryštofa Ouřady a Jakub Soukup si připsal své třetí čisté konto v této sezóně. Na výhru se budou snažit navázat ve vzdáleném Znojmě, kde zápas začíná v 18:00 ve středu 1. listopadu.


Aktuality z týmu

Kozlům se závěr první a začátek druhé čtvrtiny letošní sezóny vůbec nepovedl, když si nepřipsali ani bod v pěti utkáních v řadě. Ve středu 25. října však bodovali proti Jihlavě, když prohráli 2:3 po prodloužení a v sobotu už si odnesli všechny tři body proti B-týmu Dynama.

Kolínští byli v derby už od začátku lepším týmem. V 11. minutě krásnou individuální akcí otevřel skóre Kryštof Ouřada a od té chvíle se Středočeši už neohlédli zpět. Třiadvacetiletý útočník v 35. minutě přidal svou druhou branku po kombinaci s Adamem Dlouhým.

Utkání pro Kozly bylo důležité jak po stránce mentální, tak i bodové. Výhrou se dotáhli právě na 10. Pardubice. „Potřebovali jsme urvat to vítězství, abychom se zpátky dotáhli na Pardubice. Jsme rádi že jsme udělali ty tři body a jedeme dál,“ komentoval po zápase dvougólový střelec. Podobně zápas hodnotil trenér Petr Martínek, „Jsme nesmírně šťastní, že se nám podařilo po delší době získat tři body.“ „Doufám, že na to navážeme v dalších zápasech. Do reprezentační přestávky nás čekají ještě dva zápasy – věřím, že uděláme všechno pro to, abychom získali co nejvíce bodů,“ dodal na závěr.

Tři body Kolínským sice stáčí na to, aby bodově dostihli rezervu Pardubic, ale ta má ještě jeden zápas v rukávu a modrobílí tak zůstávají na 11. místě v tabulce s 18 body. Na devátý Zlín ztrácí 8 bodů. První je Poruba s 41 body a poslední Frýdek-Místek s pouhými 7.

Do minulého zápasu Kolínští nastoupili pouze s 11 útočníky, když týmu chyběl Stanislav Vrhel a podpora z Hradce Králové Matěj Chalupa. V obraně nahradil Jakuba Šedivého Jakub Naar. Sestava, ve které Kozlové nastoupí do středečního utkání bude k dispozici na sociálních sítích klubu v den zápasu.

Modrobílí, i díky čtyřem ubráněným oslabením v sobotním zápase, mají nejlepší úspěšnost v oslabení. Jsou prozatím jedním z nejlepších defenzivních týmu, když inkasovali pouze 37. Na druhou stranu se jim nedaří v ofenzívě. V 17 zápasech vstřelili pouze 31 gólů, což je nejméně ze všech týmů s průměrem 1,83 vstřelených gólů na zápas.

Informace o soupeři

Ani nováčkovi ze Znojma se na začátku druhé čtvrtiny sezóny nedaří. Ve 14. kole sice vyhráli proti Jihlavě 3:2, ale poté prohráli třikrát v řadě, naposledy v pondělí 30. října na ledě Zlína 1:3. Zlín si vzal ve druhé třetině vedení a už ho Orlům nevrátil.

Na rozdíl od Kozlů Znojemští mají problém s počtem inkasovaných branek, když více inkasoval pouze Frýdek-Místek. Problémem týmu, který 10 let působil v rakouské hokejové lize v letošní sezóně jsou speciální formace, když má druhé nejhorší přesilovky s procentuálním využitím pouhých 9,73% a v oslabeních jsou nejhorší ze všech týmů. Ubrání méně než 78% početních výher soupeře.

V prvním střetnutí Kozlů s Orli byli na domácím ledě jasně lepší Kozlové, kteří vyhráli 5:0. Podaří se jim to znovu?