A tým - preview
03.11.2023
Autor: David Hora

Kozlové hostí Berany, do Kolína přijede Zlín!

clanek-1

Kozlové za sebou mají 18 zápasů v letošním ročníku Chance Ligy a v sobotu 4. listopadu se od 17:00 podruhé v sezóně utkají se zlínskými Berany. V prvním střetnutí padli 1:5 a budou tak chtít vrátit Moravanům tvrdou porážku z 6. kola. Během zápasu také proběhne charitativní akce „Hokej a Pomoc pro Jasmínku.“


V sobotu 4.listopadu od 17 hodin bude na zimním stadionu v Kolíně k vidění atraktivní hokejový zápas s ještě nedávným tradičním extraligistou Berany Zlín. Vítěz loňského ročníku playoff Chance ligy Zlín zavítá na kolínský zimák potřetí v rámci svého působení v první lize. V loňské sezoně první vzájemný duel v Kolíně vyzněl lépe pro Kozly, kteří slavili vítězství 4:3. V lednu letošního roku byli úspěšnější Moravané a odvezli si vítězství 1:3. V celkové bilanci vzájemných utkání v minulé sezóně byli úspěšnější kolínští hokejisté, jelikož ze vzájemných duelů si odnesli 7 bodů do tabulky, oproti 5 bodům Zlína. Letošní úvodní zápas v Baťově metropoli zvládli lépe zlínští, kteří brali všechny body za výhru 5:1. Berani v prvních 40. minutách odskočili do čtyřbrankového vedení a s jistotou brali všechny body.

Aktuality z týmu

Kolínští v letošní první listopadový den padli ve Znojmě, kde proti Orlům došli až do nájezdů, ve kterých sice vedli 2:1 po gólech Kryštofa Ouřady a Petra Koukala, ale proměnné nájezdy Jana Hruškya Petra Beránka rozhodli o výhře domácích Jihomoravanů.

Pro Středočechy, kteří se stále potýkají s produktivitou, toto bylo již 15. utkání v letošní sezóně, ve kterém vstřelili dvě nebo méně branek a již sedmé, které prohráli rozdílem jedné branky. Společně s Přerovem tak jsou týmy s nejvíce zápasy, které skončily rozdílem jedné branky.

I přesto, že modrobílí v posledních čtyřech zápasech vstřelili průměrně 2,25 branek, což je o 0,5 více než v předchozích 14 zápasech, stále jsou týmem s nejméně vstřelenými góly.

S nízkou produktivitou souvisí i špatná úspěšnost v přesilových hrách, s pouze 11,73% jsou třetím nejhorším týmem. Na druhou stranu v oslabení jsou nejlepším týmem v druhé nejvyšší soutěži.

Do zápasu ve Znojmě Kozlové nastoupili ve velmi plné sestavě, když týmu nechyběly ani podpory z Hradce Králové, Michael Gaspar a Matěj Chalupa, střelci dvou branek Kozlů. Kolínské podpořil i Radek Pilař. Na druhou stranu chyběl Stanislav Vrhel. Sestava, ve které Kozlové nastoupí do sobotního zápasu bude zveřejněna na sociálních sítích klubu v den zápasu.

Ambiciózní Berani Zlín

Berani ze Zlína po rozpačitém vstupu do sezóny se rozjeli k lepším výsledkům a v posledních třech zápasech byli stoprocentní. V září a říjnu byli na přestupovém trhu ze všech týmů jednoznačně nejaktivnější. Zejména si oblíbili posily ze zahraničí, v týmu nyní působí 4 hráči z Finska. Zlín se netají ambicemi o návrat do nejvyšší soutěže, proto bude v sobotní podvečer na kolínském zimáku k vidění jistě zajímavý zápas, ve kterém budou mít oba týmy stejný cíl - vítězství.

POMOC PRO JASMÍNKU

Sobotní utkání bude doprovázet charitativní akce POMOC PRO JASMÍNKU, v rámci které můžete pomoci malé čtyřleté Jasmínce z Kolína, která neměla tolik štěstí jako většina z nás a musí bojovat s nepřízní osudu. Po narození na konci srpna 2019 jí byla diagnostikována srdeční vada a bohužel operace, která byla plánovaná jako standardní se zkomplikovala, ani následné operace zlepšení nepřinesly a Jasmínka se od té chvíle potýká s fatálními následky, které jí budou provázet po celý život. Přispět můžeme všichni jak přímo při utkání na zimním stadionu do kasiček, které budou připraveny, tak kdykoliv na transparentní účet č. - 5168691063/0800. Součástí charitativní akce bude také spuštění aukce hokejky kolínského odchovance Dominika Lakatoše, současného kapitána extraligových Vítkovic.

Vstupenky

Vstupenky na sobotní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Nově je také zavedené STUDENTSKÉ VSTUPNÉ. Všichni studenti základních, středních a vysokých škol si budou moct zakoupit vstupenku za 60 Kč. Pokud jste student a nemusí to být na první pohled patrné, mějte u sebe studentský průkaz. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Partner utkání

Partnerem utkání je společnost Jon CZ (www.jon.cz), která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Přijďte Kozly podpořit přímo na kolínský zimák v sobotu 4.listopadu od 17 hodin. Těšíme se na Vás.