Rozhovory
08.11.2023
Autor: Věra Pavlovská, Aneta Vrabcová

O první čtvrtině sezóny Kozlů promluvil kapitán týmu Petr Koukal

clanek-1

Kolín se po první čtvrtině odehrané sezóny nachází v tabulce na jedenáctém místě. Více o odehraných utkáních prozradil kapitán týmu Petr Koukal.


Je za vámi první čtvrtina sezóny. Momentálně je Kolín na 11. místě. Jak na to nahlížíte jako kapitán, jste spokojený s dosavadním umístěním?

Vidím to tak neutrálně. Chceme si držet místo od nějakého toho sestupu. Prohráli jsme spoustu zápasů o gól. Mohlo těch bodů přijít víc, což nás moc mrzí. Teď jsme poslední tři zápasy naštěstí nějaké body urvali, tak doufám, že na to po reprepauze navážeme a budeme v tabulce stoupat výš.

Kozlové jsou týmem s nejméně vstřelenými brankami v lize. Šancí spousta, ale produktivita nízká. Jaký máte recept na zlepšení? Jak se dá střelba vylepšit?

Recept je v hlavě. Nebát se trochu zariskovat. Hrajeme hodně zezadu, abychom toho góla nedostali. V tom jsme nejlepší v lize, ty góly tolik nedostáváme, ale zase je ani nedáváme. Recept je tedy takový, že doufám, že to v nějakém zápase protrhneme. Začneme si trochu víc věřit na puku, budeme provádět takovou tu klasickou práci jako chodit do brány a dávat góly z dorážek. Věřím, že je to o hlavě.

S nízkou produktivitou souvisí i nevyužité přesilové hry, u kterých je Kolín třetím nejhorším týmem, co se dá zlepšit?

Tam je to plus mínus podobné jako při hře pět na pět. Tam je to fakt o té hlavě, věřit si v těch situacích, dobře to zahrát. Věřím, že na to máme dost šikovné kluky, tak se to zlepší.

Na druhou stranu, v oslabení jste nejlepším týmem v Chance lize. Myslíte si, že obrana odvádí svou práci dobře?

Tak to oslabení máme nějak daný. Myslím si, že jak v oslabení, tak ve hře pět na pět, to máme celkem zmáknuto. Jak už bylo řečeno v předešlých otázkách, tak nám chybí ve hře ta střela, což zlepšíme. Souvisí to spolu, takže obranné činnosti zvládáme dobře, ale do toho útoku už to tolik nejde.

Chance Liga má tento týden reprepauzu, může hokejové volno pomoct k lepším výsledkům?

Teď jsme ty poslední tři zápasy bodovali, takže člověk přemýšlí nad tím, že bychom udělali nějakou bodovou šňůru, prodloužili to. Je to takhle daný a já věřím, že po pauze na to navážeme a posbíráme nějaké body.

Vloni vám uteklo play-off o jeden bod, chtěli byte to tento rok změnit?

Tak já si myslím, že kvůli tomu tady všichni jsme, abychom do toho play-off postoupili. Opět věřím tomu, že to zvládneme a dostaneme se tam.

Nelze si nevšimnout Vašich častých i vášnivých debat s rozhodčími. Jak moc je těžké udržet emoce v patřičných mezích?

Já se snažím si zachovat chladnou hlavu, jsem přeci jen kapitán. Jsem tam od toho, abych mluvil s rozhodčími. Žádnou desítku jsem nedostal, takže si myslím, že to držím v patřičných mezích.

Máte nějaký vzkaz pro fanoušky?

Ano mám. Jsme rádi, že chodíte v takovém počtu a doufám, že až na to navážeme, tak vás přijde ještě více.