A tým - preview
12.11.2023
Autor: David Hora

Po osmidenní pauze zpět do boje! Směr Sokolov!

clanek-1

Kozlové za sebou po výhře nad Zlínem 2:1 mají týden odpočinku a tréninku. V pondělí 13. listopadu se již však vrací do boje a čeká je další utkání Chance Ligy. Míří do Sokolova, kde se s Baníkovci utkají od 18:00. Zápas bude prvním ze tří, které Kozlové tento týden odehrají a bude prvním ze dvou na půdě soupeře. Kolínští jedou do Sokolova pokusit se ukrást body od jednoho z favoritů soutěže.


Aktuality z týmu

Kozlům se od 10. kola nedařilo, když prohráli už šestkrát v řadě a velmi se potýkali s produktivitou, ve čtyřech zápasech se trefili pouze šestkrát. Od 15. kola, kdy prohráli na domácím ledě s Porubou, to však vypadá lépe, proti lídrovi soutěže se trefili třikrát a v posledních čtyřech zápasech bodovali pokaždé. Jak s Jihlavou, tak s nováčkem ze Znojma padli poměrem 3:2, když se do kabin po 60 minutách šlo za vyrovnaného stavu. Na druhou stranu se jim dařilo na domácím ledě, kde si poradili s rezervou Pardubic a Zlínem, 2:0 a 2:1.

Po výhře nad mistrem Chance Ligy z minulého ročníku dostali Kozlové šanci regenerovat a pracovat v tréninku. Dvoufázově trénovali od pondělí do středy. Poté následovala krátká přestávka a zpět na led se vrátili v sobotu a neděli.

Po reprezentační pauze tak Kozlové budou bojovat o návrat na postupovou příčku. Na desáté Pardubice ztrácí 3 body a na pražskou Slávii mají pětibodový náskok. První je Poruba se 47 body a poslední Frýdek-Místek s 12.

Partnerský Mountfield HK se do extraligové akce vrací až ve středu a dá se tak očekávat, že někteří borci z Hradce Králové podpoří Kozly v pondělním utkání. Na hostování do Ústí nad Labem odešel Tomáš Bernat. Přesná sestava týmu bude zveřejněna na sociálních sítích klubu v den zápasu.

Informace o soupeři

Sokolovští stejně jako Kolínští do reprezentační přestávky vstoupili vítězně a dařilo se jim i v utkáních předtím. V sedmi zápasech totiž prohráli jen jednou, a to po prodloužení proti Prostějovu. I díky tomuto úspěšnému úseku jsou stále na vrcholku tabulky, když v 19 zápasech padli pouze šestkrát a na kontě mají 37 bodů. Na druhý Vsetín však ztrácí pouze 3 body a díky výhře by se tak mohli právě na Valachy dotáhnout.

Baníkovcům se také daří z pohledu statistik. Sice na branku soupeře v průběhu sezóny vyslali nejméně střel ze všech týmů, ale na druhou stranu jsou nejefektivnějším týmem, když promění 11,5% střel. Vysoká efektivita střelby souvisí i s vysokým počtem vstřelených branek. Jsou pátým nejproduktivnějším týmem s průměrem 2,89 vstřelených branek na zápas. K tomu dopomáhá i vysoké procento využití přesilovek. S 25,76% využitých početních výhod jsou nejefektivnějším ze všech týmu.

Stejně jako Kolínští jsou jedním z trojice týmů s nejnižším počtem inkasovaných branek, a to i přesto, že se jim zatím nedaří v oslabeních, kde patří až do druhé poloviny tabulky, to je však nemusí trápit, protože jsou nejdisciplinovanější tým Chance Ligy. K nízkému počtu inkasovaných gólů velmi pomáhá velká obětavost. Baníkovci jsou týmem s nejvíce blokovanými střelami.

V posledním střetnutí těchto dvou týmu byl úspěšnější tým ze Sokolova, když vyhrál 3:1. Podaří se Kozlům porážku Baníkovcům vrátit? Další domácí utkání čeká Kozly ve středu 15. listopadu od 18:00 proti Frýdku-Místku.