Klub
20.03.2024
Autor: Klub

Zimní stadion čeká rekonstrukce střechy, dojde i na výměnu sedaček

clanek-1

Hokejová sezona 2023/24 se blíží ke svému závěru. Ledová plocha bude k dispozici do konce března, ale i od dubna bude na zimním stadionu rušno. Tentokrát ne od hokeje, ale od stavebních prací, které budou na zimáku probíhat. O tom co se bude na stadionu dít v mimosezonní měsíce, jsme si povídali s panem ředitelem Správy městských sportovišť Kolín ing. Janem Šircem.


Pane řediteli, na konci března skončí hokejová sezona, led bude rozpuštěn. Čeká zimní stadion nějaká rekonstrukce v následujících měsících?

Ano, od začátku dubna bude na Zimním stadionu v Kolíně probíhat rekonstrukce střechy, která bude trvat asi 18 týdnů.

Jak rekonstrukce střechy omezí běžný chod zimního stadionu v následujících měsících?

Podrobnosti budou domluveny na předání staveniště 2. dubna, ale předpokládám, že na obou bocích zimního stadionu budou zřízena staveniště, kde bude docházet k zásobování stavby materiálem a demontovaný materiál zde bude sundáván ze střechy. Tyto prostory nebudou přístupné pro veřejnost, ani pro sportovce. Předpokládáme, že po nezbytně nutnou dobu, bude vstup do stadionu přes recepci ZS.

Další hokejová sezona na ledě začíná tradičně na začátku srpna. Mohou se Kolínští těšit na led i letos v tomto termínu?

Soutěže na rekonstrukci střechy se zúčastnilo deset firem a cenu se podařilo stlačit o více než třetinu oproti předpokladu projektanta. Mám radost, že výběrové řízení vyhrála společnost, která má dobré reference ohledně kvality, tak i termínů realizace. Předpokládám, že i u nás tato společnost zhotoví střechu včas a v odpovídající kvalitě. Rekonstrukce byla naplánována právě tak, aby nenarušila novou hokejovou sezónu.

Hokejisté Kolína udrželi i pro další hokejovou sezonu Chance ligu pro celý klub i region. V příští sezoně bude kamerový brankový systém již v Chance lize povinný. Počítá se s jeho pořízením do začátku nové sezony i na našem zimním stadionu?

Ano, počítá. Od města Kolín se podařilo na tuto investici získat potřebnou dotaci a v současné době vybíráme dodavatele kamerového brankového systému pro příští sezónu.

V okolí zimního stadionu je od loňského léta díky probíhající výstavbě bytových jednotek hodně rušno. Chystá se i na zimním stadionu kromě letošní rekonstrukce střechy další významný stavební zásah do zimního stadionu?

Při letošní odstávce máme v plánu pořízení nových sedadel, což zvýší komfort návštěvníků při sledování tréninků a utkání. Osazena bude celá horní část severní tribuny – tj. u hotelu. V nejbližších letech máme v plánu vyměnit technologii chlazení včetně betonové desky pod ledovou plochou. Rád bych také v budoucnu zrekonstruoval zázemí šaten západní tribuny, které již neodpovídá dnešním požadavkům.

Dlouhodobě se hovoří o potřebě druhé ledové plochy. Je tato myšlenka pro Kolín do budoucna reálná a příp. kdy?

Věřím, že je tato myšlenka reálná, ale spíše v dlouhodobém horizontu. Na realizaci této investice by se však musela najít významná dotace např. z NSA.