Mládež
03.04.2024
Autor: Klub

Velikonoční víkend ve znamení mládežnických turnajů

clanek-1

Prodloužený Velikonoční víkend byl tentokrát ve znamení mládežnických turnajů, které k závěru každé hokejové sezony neodmyslitelně patří. Některé kategorie slavily úspěch v podobě vítězství v turnaji (ročník 2010 a 2013), někteří brali medaile (r.2015 a 2017). Celá sezona 2023/24 je téměř u konce a my všem mladým Kozlům za ní děkujeme a už se všichni společně těšíme na blížící se sezonu 2024/25, která začne hned od května.


O uplynulém Velikonočním víkendu se téměř všechny žákovské kategorie zúčastnily svého turnaje. Některým kategoriím se dařilo více, některým méně. Všem mládežníkům přejeme klidný měsíc duben a za nedlouho všem od května začne letní příprava na sezonu další. Zde přinášíme stručný souhrn toho nejpodstatnějšího z uplynulého víkendu.

8.třída (ročník 2010)

Kolínští osmáci na závěr sezony vyjeli na prestižní turnaj do nedaleké Jaroměře a v třídenním zápolení slavili úspěch. Po vítězství v základní skupině, kdy nechali za sebou týmy Lomnice, České Lípy, Humpolce a Dvora Králové, zvládli i vyřazovací boje. V semifinále porazili pořádající HC Jaroměř 6:2 a ve finále si poradili s HC Most poměrem 5:2 a po zásluze získali zlaté medaile.

7.třída (ročník 2011)

Kolínští Kozlové ročníku 2011 vyrazili na turnaj na Slovensko do Dolného Kubína, kde se na třídenním turnaji utkali postupně s týmy Prešova, Ružomberku, Dubnice n.V., Partizánského a na závěr s Frýdkem-Místkem. V náročném turnaji nakonec obsadili 8.místo.

6.třída (ročník 2012)

Šesťáci se zúčastnili třídenního turnaje v České Lípě. V základní skupině obsadili 4.místo, když dokázali remizovat s HC Třemošnou. Proti Poděbradům a Litoměřicím však nebodovali a v následných utkáních o umístění nejprve podlehli domácím hokejistům České Lipy na samostatné nájezdy a v boji o celkové 7.místo v turnaji uspěli proti Soběslavi, kterou porazili v poměru 7:2.

5.třída (ročník 2013)

Mladí Kozlové 5.třídy vyrazili na jednodenní turnaj do města nákladních automobilů Tatra do Kopřivnice, kde se postupně utkali se čtyřmi týmy. A turnaj se týmu Kozlů vydařil a získal v závěru sezony po zásluze 1.místo, kdy za sebou nechal týmy Trnavy, Kopřivnice, Zlína a Liptovského Mikuláše.

4.třída (ročník 2014)

Kozlíci ročníku 2014 zavítali na jih Moravy do Znojma, kde se zúčastnili atraktivního turnaje ve velkém hokeji. V základní skupině nenašli přemožitele a v prestižní skupině brali 1.místo, když za sebou nechali týmy Dukly Jihlava, Ocelářů Třinec, Znojma, Mladé Boleslavi a Vsetína. Následné semifinále a utkání o bronz mladým Kozlíkům již nevyšlo a nakonec domů přivezli konečné 4.místo.

3.třída (ročník 2015)

Naši „třeťáci“ stihli o Velikonočním víkendu dva turnaje. Nejprve ve Světlé nad Sázavou obsadili 7.místo a následně jako o rok starší Kozlíci zavítali na turnaj do moravského Znojma. Tam se v minihokeji týmy A i B utkaly v samostatných turnajích se stejně mladými hráči týmů Znojma, Šumperku, Warriors Brno a Třince. Výběr A obsadil ve svém turnaji konečné 3.místo, na výběr B zbylo místo páté.

1.třída (ročník 2017 a mladší)

Nejmladší kategorie 1.třídy měla na pořadu turnaj v Chotěboři a začínající Kozlíci se utkali i proti týmům Opočna, Skutče a Chotěboře. V minihokeji na závěr sezony obstáli a obsadili v turnaji 3.místo.