Rozhovory
09.04.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Co na kolínský hokej říkají fanoušci?

clanek-1

O své postřehy, přání a názory se s námi podělil dlouholetý fanoušek kolínských Kozlů Vít B.


Jak byste z pohledu fanouška zhodnotil uplynulou sezonu?

Uplynulou sezonu bych zhodnotil asi jako úspěšnou tím, že jsme nehráli o sestup do nižší soutěže. V posledních kolech nám chyběli klíčoví hráči jako Adam Dlouhý, Petr Koukal. Možná bychom se díky nim dostali do předkola play-off, ale to nám zase nevyšlo o jeden bod jako v loňské sezoně. Rozdílový hráč je podle mého názoru u nás Matěj Chalupa. Místo toho, aby nám ho partnerský klub pouštěl na více zápasů, tak si ho berou jen jako náhradníka, což byla škoda, že nemohl nastoupit za nás. Chybí mi v klubu střelec třeba jako byl Jan Veselý. Obrana hrála podle mě skvěle v čele s brankářem Soukupem.

Jste dlouholetým fanouškem Kozlů nebo jste si cestu na kolínský zimní stadion našel teprve nedávno?

Jsem dlouholetým fanouškem kolínského hokeje. Na zimní stadion jsem začal chodit v sedmi letech.

Jezdíte někdy fandit i na venkovní zápasy? Pokud ano, můžete porovnat atmosféru domácích utkání s těmi venkovními?

V devadesátých letech jsem jezdil na venkovní zápasy. Dnes už díky času, kterého moc nemám, chodím pouze na domácí zápasy. Víkendy většinou trávím s dcerou, která závodně plave, takže nemám čas jezdit na venkovní zápasy.

Jste spokojen s tím, jak fungují sociální sítě a web klubu? Účastníte se tipovacích soutěží před domácími zápasy na Instagramu a Facebooku?

Podle mě sociální sítě fungují dobře a rád se zúčastňuji tipovacích soutěží.

O přestávkách mezi třetinami probíhají soutěže o ceny a vystoupení mladých hokejistů a krasobruslařek. Napadá vás ještě něco, čím pauzy dále obohatit?

Myslím si, že soutěže o přestávkách a vystoupení mladých hokejistů a krasobruslařek jsou dobrým bonusem pro diváky. Asi bych tam nic jiného nezlepšoval.

Co říkáte na nabídku občerstvení během zápasů, chybí vám zde něco?

Občerstvení během zápasů je podle mě na dobré úrovni. Nic mi tam nechybí, ba naopak je tam dobrý výběr jídel a nápojů.

Ve fanshopu si můžete zakoupit různé reklamní předměty od pivních tácků až po oblečení. Je něco, co vám tam chybí?

Ve fanshopu mi asi chybí přívěsek ve tvaru puku s logem kozla a voňavé mini dresy do auta, které byly dříve k prodeji.

Momentálně probíhají finálové boje mezi Vsetínem a Zlínem. Koho tipujete na vítěze a myslíte si, že uspěje v baráži s Kladnem v čele s Jaromírem Jágrem?

Vítězem Chance ligy tipuji Vsetín a co se týče postupu do Extraligy, tak si myslím, že ani jeden z týmů na postup nemá. Podle mého názoru je tam velký rozdíl mezi Chance ligou a Extraligou. Kladno se zachrání.

Co byste chtěl vědět ohledně zákulisí kolínského hokeje? Co konkrétně by vás zajímalo?

Zajímalo by mě, jestli bude pokračovat spolupráce s Hradcem Králové nebo jestli je v hledáčku jiný tým, popřípadě třeba spolupráce s Libercem, který nemá k sobě partnera, což míval vlastně v Benátkách nad Jizerou. To je asi jediné, co by mě zajímalo.

Co byste vzkázal kolínským hokejistům a případně fanouškům?

Asi to, aby se v příští sezoně dostali do play-off, případně do předkola play-off a abychom hráli dobrý hokej, přivedli více fanoušků, jako v letech devadesátých, kdy byla návštěvnost kolem 3-4 tisíc fanoušků. Myslím si, že dostat se do play-off by bylo tahákem pro všechny fanoušky.