Mládež
22.03.2024
Autor: David Hora

Sezóna juniorů je u konce. Pojďme se ohlédnout zpět

clanek-1

Už před tímto víkendem, kdy Kozlové prohráli jak proti Rokycanům, tak proti Černošicím, bylo jasné že sezóna kolínských juniorů skončí už v nadstavbě. Po základní části, ve které si připsali 19 výher a 7 proher, se totiž v nadstavbové skupině umístili až čtvrtí s pouhými 9 body za 2 výhry, 3 prohry v prodloužení a 5 proher.


Sezóna juniorů však měla velmi zajímavý příběh. Do sezóny sice vstoupili prohrou, ale poté vyhráli 6 ze 7 zápasů, včetně výhry 3:0 nad prvním Táborem, a domů si přinesli 19 z 21 možných bodů. Poté ale následovalo období plné absencí hráčů a nezdarů. I když dokázali porazit Kutnou Horu a Pelhřimov, stále to nebylo ono. Po vysokých prohrách proti Benátkám a Letňanům tak prohráli 4 z šesti zápasů. Od té chvíle se však neotočili zpět a vyhráli všechny zbývající zápasy (11) základní části.

Pokud bychom tedy nepočítali toto špatné období, Kozlové prohráli v této sezóně pouze dvakrát a zaznamenali 17 výher včetně série 11 výher v řadě.

V nadstavbové části sice na úspěchy navázat nedokázali, když v prvním kole sice porazili Černošice a DDM České Budějovice, ale v druhém kole nedokázali vyhrát ani jednou, ale i tak se rozhodně nemají za co stydět.

Stejně jako základní část, nadstavbu vyhrál tým z Tábora, který v základní části vyhrál 24 z 26 zápasů a v nadstavbě neprohrál ani jednou.

Zdaleka nejproduktivnějším hráčem, a i nejlepším střelcem Kozlů byl Patrik Novotný, který nastoupil do 31 zápasů, ve kterých nasbíral 55 bodů za 21 gólů a 34 asistencí. Druhým nejproduktivnějším hráčem, a zároveň i nejproduktivnějším obráncem, byl Tadeáš Burda, který předchozí sezóny strávil v Hradci Králové. V 30 zápasech vstřelil 13 gólů a k tomu přidal 22 nahrávek.