Mládež
27.03.2024
Autor: David Hora

Dorostenci dlouho bojovali, nakonec skončili v nadstavbě. Pojďme se ohlédnout zpět

clanek-1

Stejně jako junioři, i dorostenci ukončili svou sezónu v neděli 17. března. V základní části museli bojovat až do posledního kola, ve kterém je čekal přímý souboj o postup do nadstavby se Světlou nad Sázavou. Po jasné výhře 6:1 pak postoupili jako jeden ze „šťastlivců.“ V nadstavbě sice vyhráli 8 z 10 zápasů, ale na perfektní Poděbrady si nevystačili.


Dorostenci měli skvělý vstup do základní části, když vyhráli první tři zápasy a šest z prvních osmi. Poté ale v následujících týdnech nezvládli utkání proti Českému Krumlovu, který skončil předposlední, a prohráli tři ze čtyř zápasů.

Do adventního období však už vstoupili opět úspěšně s výhrou nad Pelhřimovem, na kterou navázali dalšími třemi výhrami. Poté ale narazili na HC MAD BULL z Českých Budějovic, který jim ve velmi vyrovnaném utkání ještě zkomplikoval cestu k postupu do nadstavby. V následujícím velmi důležitém utkání tak museli porazit první Poděbrady, což se jim podařilo a díky výhře 3:2 se stali jedním z pouze tří týmů, které Poděbrady v základní části dokázali porazili. To však stále neznamenalo, že měli vyhráno, protože i přestože následující dvě utkání s přehledem zvládli, v posledním kole museli vyhrát proti Světlé nad Sázavou, což se jim povedlo a základní část tak zakončili s bilancí 16 výher a 6 proher.

Jako druhý tým ve skupině 5 se s 48 body v 22 zápasech (bodový průměr 2,18) nakonec probojovali do nadstavby, ve které rozhodně dlouho bojovali, a i přestože z deseti zápasů prohráli pouze dva, tak skončili na druhém místě. Ty dva zápasy totiž byly právě proti prvním Poděbradům, které v průběhu celé sezóny dominovali regionální lize dorostu. I přestože Kozlům nakonec postup do Ligy Dorostu nevyšel, rozhodně se nemají za co stydět.

Kanadské bodování ovládla lajna Tomáše Vytlačila, Jakuba Mikuleckého a Olivera Krále. Zdaleka nejlepším střelcem, a zároveň i nejproduktivnějším hráčem, byl Vytlačil, který si připsal 57 bodů za 33 gólů a 24 asistencí. Jen o 2 body méně měl nejlepší nahrávač týmu, Jakub Mikulecký, který zaznamenal 40 asistencí a 15 gólů. 45 bodů za 23 gólů a 22 nahrávek měl Oliver Král. Nejproduktivnějším obráncem byl Dennis Horný s 32 (5+27) body a jen o bod méně měl Matyáš Paďour (9+22).