Mládež
28.03.2024
Autor: Klub

Přednáška pro rodiče mladých hráčů nejen o tom jak správně motivovat děti ke sportu

clanek-1

Ve středu 28. března proběhla na zimním stadionu v Kolíně v prostorách VIP přednáška pro rodiče mladých hráčů kolínských Kozlů o tom jak správně motivovat své děti ke sportu, tak aby pro všechny byl lední hokej především zábavou a vášní. Přednášejícím byl Mgr. Jan Krégl z Kladna, který má dlouholeté zkušenosti s výchovou, tréninkem i mentálním koučinkem hráčů všech kategorií.


Tato přednáška byla určena všem rodičům mladých hráčů žákovských kategorií našeho klubu a hlavním tématem bylo jak správně motivovat děti, aby se nadchly pro sport jako takový a v našem případě především pro lední hokej. Přednášejícím byl dlouholetý hokejový trenér Jan Krégl, který se práci s mladými hokejisty věnuje více jak 10 let a v posledních letech se věnuje i mentálnímu koučinku hráčů.

Hlavní téma přednášky se neslo na téma motivace, vášeň, emoce či láska ke sportu, kdy se sport stává významným prostředkem výchovy mladého člověka. Tak, aby sport vybudoval v dětech správné návyky do života a stali především dobrými lidmi. Ne každému se splní ten počáteční sen, stát se profesionálním hokejistou, je však důležité mít ten sen, ale nejpodstatnější je dělat sport s láskou a vášní.

"Jsme rádi, že jsme mohli takovouto přednášku rodičům našich hráčů uspořádat přímo na zimáku v Kolíně. Je dobře, že mohou slyšet i názory a pohledy osoby, která není z našeho klubu", zmínil mládežnický trenér Kozlů a spoluorganizátor přednášky Jakub Minarčík. "To téma bude věčné, jelikož mnoho rodičů na začátku vidí ve svých dětech především nové Jágry či Pastrňáky. Ale všichni víme, že takhle se podaří prosadit malému zlomku hráčů. To hlavní pořád platí stejné, aby všechny děti sport hlavně bavil, těšili se na každý trénink či zápas. Aby parta spoluhráčů pro ně byla zdrojem třeba i kamarádství na celý život. A zároveň, aby si to užívali rodiče, jejich celé rodiny, jelikož se jim hokej stane na dlouho dobu nedílnou součástí rodinného života. A zároveň se nevylučuje to, aby z dětí byli profesionální hokejisté či sportovci, ba naopak", doplnil kolínský mládežnický trenér.

Přednášky se zúčastnilo na třicet rodičů dětí a mládeže od kategorie nábor až po osmou třídu. "Myslím, že téma přednášky a její průběh se vydařil a každý si z toho něco odnesl", uzavřel Jakub Minarčík.