A-tým - reportáž
25.10.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

15. kolo: Kolín – Jihlava 3:7 (2:2, 1:3, 0:2)

clanek-1

Zápas jak víno, pro diváka neskutečně pohledný. S mnoha šancemi, góly, ale i vyloučeními, které výsledek značně ovlivnily. Kolín mohl klidně pomýšlet na body, ale nakonec bere z utkání až krutě vypadající výsledek 3:7.


První třetina, ač přinesla čtyři branky, byla ve výsledku tou neopatrnější. Když se ale načal gólový pytel, tak to z něj padalo a padalo. Po velké kolínské šanci z brejku otevřeli zápas hosté. Ale radost z vedení jim nevydržela dlouho. Kolín totiž záhy vyrovnal.

Čížek nahodil od modré puk na gólmana. Ten z něj vypadl přímo k Šafránkovi. Kapitán kozlů se dokázal na ledě uvolnit za všechny jihlavské hráče a měl před sebou odrytou bránu a nabídkou nepohrdl. Chvíli na to Šalda na obranné modré rychle otočil hru a přes Zumra poslal puk do útoku, kde Matějček připravil gólovou šanci pro Svobodu – 2:1.

Ani toto vedení ale dlouho nevydrželo, protože byť Sajdl vytasil několik skvělých zákroků, hosté dokázali kolínskou bránu ostřelovat tak dlouho, než se jedna z dorážek ujala. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Jak se později ukázalo, jedním z klíčových momentů byl začátek druhé třetiny. Tam Kolín během čtyřiceti vteřin dvakrát inkasoval v oslabení a zanedlouho ještě jednou po střele od modré mezi betony. Kolín během pár minut prohrával 2:5. A taky dvakrát protočil gólmany. Tah s výměnou Sajdla totiž nevyšel. Sejpal neměl možnost se rozkoukat a ze dvou střel dostal dva góly.

Co bylo důležité, Kolín to nezabalil. Vlastně ani na chvíli nepolevil. Naopak, jakoby tři branky ani nedostal. Důkazem byla akce Petržilky, který ukořistil puk, vyjel na kruhy a poslal ho před bránu na Krejčíka, který se dokázal uvolnit od obránce ke střele. Trefil ale jen tyčku!

Kolínská ofenziva ale stejně slavila úspěch. Hned v dalším střídání. Svoboda vybojoval puk za bránou, vybruslil a přihrál na kruh na přijíždějícího Moronga. Ten z první snižoval na 3:5.

Kolín pak měl další šance. Třeba po výborných zákrocích Sajdla proti Eliášovi ujel do brejku Petržilka se Sklenářem. Hráč s číslem 55 měl jasnou gólovku, byl však hákován a nezakončil. Zůstalo nepotrestáno.

Pak hrál Kolín přesilovku pět na tři a pět na čtyři a dostal se do mnoha brankových pozic, ale nedal. A nedal ani Čáp v dalším brejku. To všechno dohromady byl druhý klíčový moment.

Kolín sice zůstal v zápase, zůstal hlavami nahoře, ale nedal góly a do třetí třetiny nesl dvoubrankovou ztrátu. A tu nesnížil. Ani v poslední části branku nedal.

Naopak hosté v početních výhodách rozvlnili kolínskou síť ještě dvakrát a pro kozly brali až krutě vypadající výhru 7:3.

Branky: 11. Šafránek (Čížek, Krejčík), 12. Svoboda (Matějček, Zumr), 26. Morong (Svoboda) – 9. Lichanec, 13. Skořepa (Čachotský), 21. Lichanec (Čachotský), 22. Mareš (Harkabus, Čachotský), 24. Eliáš (Čachotský, Illéš), 52. Helt (Illéš, Niko), 58. Brož (Mareš). Rozhodčí: Micka, Květoň – Jindra, Bělohlav. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:4. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:2, 1:3, 0:2. Diváci: 936.

Kolín: Sajdl (od 21. Sejpal, od 25. Sajdl) – Piegl, Čáp, Šalda, Kukla, Kachyňa, Čížek, Váchal – Jankovský, Šafránek, Král – Krejčík, Sklenář, Petržilka – Zumr, Matějček, Svoboda – Dvořák, Morong, Poppel.