Klub
12.10.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Trenér Václav Rác oslavil sedmdesátiny

clanek-1

ŽivotnVáclav Rác dostal mimo jiné dres s číslem 9, se kterým za Kolín hrával.Václav Rác dostal mimo jiné dres s číslem 9, se kterým za Kolín hrával.ího jubilea dosáhl nedávno kolínský trenér Václav Rác. Oslavil sedmdesáté narozeniny. Nejen se svým dorosteneckým týmem, ale i s dalšími funkcionáři klubu na společném posezení.


Václav Rác po úspěšné hráčské kariéře, během které získal například titul mistra republiky v juniorské kategorii nebo oblékal dres Kladna v nejvyšší hokejové soutěži, od roku 1986 působí jako trenér v Kolíně. Vychoval mnoho hráčů nejen pro kolínský A-tým, ale i pro prvoligové či extraligové mančafty.

S kolínskými týmy vybojoval například postup do ligy juniorů, několik let po sobě bojuje s týmem dorostu o postup do vyšší soutěže (stopku postupu vystavil loni a předloni covid19 a protiepidemická opatření pozn.red.) Václav Rác řadu let působil i u seniorského týmu, se kterým si připsal mimo jiné v moderní historii kolínského hokeje jeden z největších sportovních úspěchů, barážový boj o postup do 1. hokejové ligy v sezoně 2013/2014.
V roce 2018 získal od města Kolína Cenu za celoživotní přínos kolínskému sportu.
FOTOGALERIE NA FACEBOOKU