A-tým - reportáž
14.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

První příprava: Na Kobře za tři

clanek-1

Nedá se říct, že by to byla hokejová hitparáda. Ale kolínští fanoušci, kterých přijelo do Prahy víc jak dvacet, si zápas určitě užili. Vždyť jak dlouho nestáli na tribuně, jak dlouho neoblékli kozlí dres, jak dlouho s napětím neočekávali, jak že to bude vypadat a jestli se dá gól. A hráči? Jak hokejisté Kolína, tak ti z Kobry Prahy hráli zápas poprvé. Poprvé letos v zápasovém tempu bruslili, vymýšleli akce, zkusili funkčnost a úskalí hybridního icingu a tak dále. Ale právě takové zápasy být musí. Sice by na svůj výkon kdekdo za chvíli chtěl zapomenout, ale bez takových mačů to prostě nejde. A ten první letos Kozlové prohráli 1:3.


KoBra Praha - Kolín

3:1

První třetina ještě poměrně stálo za to. Byli to Kozlové, kdo začal aktivněji. Proti domácícm se Kolínští blýskli pěti povedenými střelami. Žádná se ale neujala a jak se říká, že když nedáš, dostaneš, Kozlové dostali. Běžela teprve čtvrtá minuta, když se jak parní lokomotiva Pražané přehnali přes celé hřiště a skórovali. Hampl teda orazítkoval jen tyč, ale druhá dorážka Nováka už byla efektivní.

A v úvodu druhé třetiny to nebylo o moc jiné. Po sérii kolínských pokusů přistál druhý puk v kolínské kase. To zase Kozlové ztratili puk u vlastní brány a pohotový Pavel Malý se o něj postaral.

I Kozlové se v utkání nakonec radovali. Chvíli na to, skoro přesně v polovině utkání, Ježek vybruslil zpoza brány, bankovištěm poslal puk na Morkese, který měl před sebou jen otevřenou bránu - 2:1.

Po pěkné akci Kozlů pak ale přišel faul a hned další a hra Kolína ve třech byla v utkání rozhodující. Tedy Skokan se stihl z trestné lavice vrátit, jenže byl na ledě sotva pár vteřin a tlak domácích, který si ve hře pět na tři vytvořili, nesl ovoce. Pulpán před bránou dosáhl na vyražený puk a umístil ho pod víko. Jeho gól uzavřel gólový účet. Kobra vyhrála 3:1.

Kolínští měli v utkání k dispozici pět přesilovek. Ani jedna jim ale nevyšla podle představ. A vlastně ze hry se Kozlové nijak extra prokázat nedokázali. Co ale předvedli vícekrát, to bylo přečíslení dva na jednoho. Nejdřív to byl Mejzr s Malým, pal Valášek se Zumrem, pak Šafránek se Zumrem, ale žádný z pokusů nevyšel. Stejně tak jako po Mejzrově vyhraném buly zase do sítě nezamířila žádná ze tří Šiftových štiplavých střel. Gólman Bílek všechny polapil.

První přípravný zápas přinesl taky několik kuriozit. Ta první nastala po první přestávce, kdy domácí pozdě nastoupili na led. A ačkoliv v sezoně při mistrákách, kdy by to bylo leckdy potřeba a hlavně oprávněné, by rozhodčí byl schovívavější, v přátelském utkání dostali domácí dvě minuty za zdržování hry. Na konci druhé třetiny pak Jiří Kadlec starší už evidentně nestíhal kotouč a tak žertovně vlastní hokejkou postrčil kupředu Petra Morkese. Těžko odhadnout, zda ho Kadlecova síla zrychlila :). A v poslední třetině pobavil domácí střídačku i fanoušky Milan Valášek. Ten zase tak vehementně spěchal na led, až zapomněl nohu na střídačce a tak trochu vtipně spadl :)

Branky: 4. Novák (Hampl), 28. Malý P. (Strnad), 32. Pulpán (Verbík R., Vrba) - 30. Morkes (Ježek, Kadlec). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 2:1, 0:0.

Kolín: Sejpal - Pácal, Muláček, Pýcha, Skokan, Hanzl, Klíma, Barták, Fiala - Ježek, Kadlec st., Morkes - Šifta, Mejzr, Malý - Valášek, Šafránek, Zumr - Kadlec ml., Semirád, Sladký - Hlavatý.