Klub
25.08.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Roste v Kolíně nová reprezentantka?

clanek-1

Kolínský ženský hokej je vidět. Letos se stala nejlepší hokejistkou České republiky Kateřina Mrázová, v předešlých letech si ocenění odnesla Alena Mills (svobodná Polenská). Obě stále reprezentují a aktuálně bojují na MS v ledním hokeji žen v Calgary. Úspěšná byla i Kateřina Ivičičová, která po ukončení hráčské éry začala pískat a odpískala nejen několik mistrovství světa, ale i olympiádu v Turíně v roce 2006. Nyní roste v Kolíně další naděje, Adéla Fromová, která už začíná nakukovat do reprezentace. Účastní se srazů výběru U16.


,,Mým snem je hrát za reprezentaci a taky se prosadit do zahraničí, do Švédska,“ má jasno čtrnáctiletá Adéla Fromová, která nyní hraje za 9. třídu Kolína a střídavě bude hrát také za ženský tým Pardubic.

Jaké je pro ni hrát v týmu kluků? ,,Mezi kluky je to docela zajímavé. Někdy je s nimi sranda, někdy mi ale lezou a nervy,“ směje se vysoká útočnice a odpovídá na to, kdy ji kluci lezou na nervy: ,,Třeba když se vztekají, že jim něco nejde nebo nechtějí pochopit, co ve hře bylo špatně.“

Adély si na zimním stadionu v Kolíně všimnete určitě. Nejenže je jednou z mála holek na ledě, ale taky tam tráví dost času. Trénuje ráda, sport je její život.

,,Každý den se snažím trénovat na tréninku s kluky i sama navíc. Společně běháme v lese, posilujeme, střílíme na bránu. Máme samozřejmě tréninky na ledě. Sama chodím taky běhat a cvičím se svojí vahou,“ vypráví co vše dělá, aby se zlepšovala. Ani doma neposedí, hází na koš nebo kope do míče.

Držme Adéle palce, ať je tak úspěšná jako její kolínské předchůdkyně.