A-tým - reportáž
24.03.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kozlové připravují Chance liga sezonu 2021/2022

clanek-1

První dobrá zpráva směrem k další sezoně je tady. Kolínští hokejisté oficiálně potvrdili, že se i v příští sezoně budou účastnit Chance ligy.


,,Dáváme dohromady mančaft tak, aby byl konkurenceschopný. A taky hledáme nové partnery. generálního sponzora se zatím nepodařilo najít, ale náš cíl je navýšit rozpočet tak, abychom se co nejvíce přiblížili standardům první ligy,“ řekl prezident klubu Luboš From.

Ten zatím nebyl konkrétní, co se hráčů týče, jen naznačil, že odchodů z letošního kádru nebude příliš. ,,S hlavními pilíři týmu jsme domluveni a brzy zveřejníme i nějaká jména. Máme taky novinku, co se týče realizačního týmu,“ nastínil s tím, že více informací přinese klub v dalších dnech a týdnech.

Co se týče příštího ročníku Chance ligy, jistý je počet sestupujících. V sezoně 2022/2023 bude mít druhá nejvyšší česká soutěž pouze 14 míst. Pokud bude v příští sezoně hrát o vstupenku do dalšího ročníku 17 týmů (letos jeden tým postupuje), tak bude padat 4-5 týmů. Automatický sestup do 2. ligy čeká týmy na 14.-17. místě. Třináctý celek po základní části si zahraje baráž s vítězným družstvem 2. ligy o setrvání v soutěži. Jedno místo v Chance lize automaticky připadne týmu, který skončí v Tipsport extralize v sezoně 2021/2022 na posledním patnáctém místě. To bude automatický sestup. Vítěz Chance ligy si zase zahraje o jednu vstupenku do extraligy se čtrnáctým týmem nejvyšší soutěže ČR.