A-tým - reportáž
17.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

První přátelská výhra: doma po nájezdech nad Kobrou

clanek-1

Kozlové si na letošní vítěznou premiéru počkali na domácí kulisu a své fanoušky. Pražskou KoBru porazili v prvním domácím přípravném utkání sezony 6:5 po nájezdech. A výkon předvedli o sto procent lepší než v předchozích dvou duelech.


Kolín - KoBra Praha

6:5 po nájezdech

Začátek teda ještě nebyl "eňo ňuňo", Kozlové se hned v úvodu dostali do dovugólové ztráty, na začátku druhé třetiny pak do skóre 1:3, ale zvládli to. Ten kýžený nutný startovací gól tam padl a nakonec to šlo.

Ten úplně první gól Kolína ale padl už v první třetině a držel Kozly na dostřel od soupeře. Puk po ose Šafránek, Jankovský, Zumr skončil v bráně a první výkřiky radosti byly na světě.

Ve druhé části pak Kozlové přidali branky hned tři a převzali otěže zápasu. O druhou branku se postaral rovněž Zumr, když využil Valáškova puku, který doslova dotlačil přes bránícího beka do brány. Vyrovnával pak Ježek v přesilové hře, když přesně tečoval Pácalův puk od modré. A první vedoucí gól Kolína v sezoně přidal Milan Valášek. Ten dostal přihrávku do jízdy a krásnou blafákovou kličkou poslal puk do Bílkovy brány.

Vedení však Kozlům nevydrželo až do konce. Nejdřív nepohlídaný hráč před bránou poslal puk do Sejpalovy brány po zemi a bylo vyrovnáno. A i když Kozlové dokázali vsítit pátou branku, inkasovali sami taky popáté. Na gól Morkesem, který do brány v brejku uklidil Kadlecův kotouč, reagoval v oslabení Čurda. Holt, Kozlové ho nechali vyjet zpoza brány a ještě zakončit mezi betony.

Stavem 5:5 zápas také skončil po základní hrací době, a rozhodovaly tak až nájezdy. V nich nejprve odjelo jedenáct neúspěšných, aby pak v šesté sérii ukončil zápas definitivně Milan Valášek. Nádherně pod víko s absolutním přehledem. Výsledně tedy výhra pro Kozly 6:5 po nájezdech.

Branky: 11. Zumr (Jankovský, Šafránek), 29. Zumr (Valášek, Sejpal), 33. Ježek (Pácal), 34. Valášek (Malý, Ptáčník), 56. Morkes (Kadlec), 60. Valášek - 3. Jakeš (Steiner), 9. Borovanský (Verbík R., Novák), 27. Jakeš, 55. Borovanský, 57. Čurda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:2, 3:1, 1:2.
Kolín: Sejpal - Muláček, Pácal, Pýcha, Skokan, Hanzl, Klíma, Barták, Fiala - Ježek, Kadlec st., Morkes - Šifta, Valášek, Malý - Jankovský, Šafránek, Zumr - Hlavatý, Mejzr, Semirád - Ptáčník, Kadlec ml.