A-tým - reportáž
12.09.2020
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kladno – Kolín 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

clanek-1

Překvapení na ledě loni extraligového Kladna se nekonalo. Kolín padl. Ale jedno mu nikdo nevezme, první gól letošního ročníku Chance ligy.


Psala se dvanáctá minuta utkání mezi Kladnem a Kolínem, když padla první první branka letošního ročníku Chance ligy. A vsítil ji Kolín. Po dvou předchozích pokusech Kolína, kdy mělo Kladno na mále, se prosadil Jankovský. Pomohl mu k tomu domácí gólman, který nebezpečně vyjel z brány, zákrok nezvládl a Jankovský mohl pohodlně skórovat do prázdné brány.

S brankou jako by ale Kolínu odešla soustředěnost. A najednou to nešlo. Kladno rychle vyrovnalo a z přesilovky se dostalo do vedení.

Pak v úvodu druhé třetiny vsítili domácí další dva rychlé góly a bylo skoro po zápase. Kolínští měli ještě sympatickou koncovku druhé třetiny, ale Kladno bylo zkrátka jinde. Překvapení se tak na úvod sezony nekonalo. Na druhou stranu ani ostuda.

,,Celkově spokojený samozřejmě nejsem, protože jsme prohráli a nakonec celkově vysoko. Musím říct, že minimálně v prvních deseti minutách jsme hráli opravdu dobře. Měli jsme dvě ložené šance, které jsme neproměnili a vzápětí jsme dali branku. V tom momentě se bohužel zlomilo utkání. Asi jsme najednou mysleli, že dáme těch gólů šest, a přestalo se bránit. Soupeř převzal iniciativu a až do konce zápasu jasně dominoval,“ shrnul utkání trenér Kolína Petr Martínek.

Branky a nahrávky: 13. Račuk (Guman, Bílek), 17. Kubík (Hlava, Plekanec), 24. Kubík (Plekanec, Frye), 27. Plekanec (Kubík, Melka), 42. Pitule (Hajný, Bláha), 48. Račuk (Zelingr), 49. Pitule (Mikliš) – 12. Jankovský (Král, Husa). Rozhodčí: Bejček, Valenta – Flegl, Beneš. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:1, 2:0, 3:0. Diváků: 1670.

Kladno: Košarišťan – Kehar, Zelingr, Mikliš, Frye, V. Sorokin, Ticháček, Štochl – Melka, Plekanec, Kubík – Guman, Račuk, Bílek – Š. Bláha, Pitule, Hajný – Filip, Šapovaliv, Hlava.

Kolín: Sejpal (49. O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Muška, Zdeněk – Jankovský, Šafránek, Z. Král – L. Krejčík, Zumr, Síla – Mašín, Štohanzl, Petržilka – Kozák, Semirád, Němec.