A-tým - reportáž
04.09.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Áčko na generálku, junioři zápas zrušili

clanek-1

Zatímco áčko v pátek 5. září zajíždí ke generálce před startem druhé ligy do Žďáru nad Sázavou, junioři museli svůj domácí souboj s Hradcem Králové zrušit kvůli velké marodce a velmi nízkému počtu hráčů.


Ani seniorští Kozlové nebudou ve Žďáru kompletní, přesto tam míří těměř s více jak třemi pětkami. V sestavě bude určitě chybět nemocný bek Muláček, zranění Pýcha, Morkes a Kadlec.

Kozlové pojedou do Žďáru ve stínu dvou posledních porážek. Nejdřív dovolili soupoře otočit a vyhrát zápas ve Vrchlabí, a pak jednoznačně podlehli Táboru. Tam se Kozlové představili v úterý 2. září odjeli domu poraženi 3:6.

,,Měli jsme vlažný vstup do zápasu. Dostali jsme neuvěřitelně laciné góly a podobný byl i úvod druhé třetiny," konstatoval Rác fakt, že v sedmadvacáté minutě jeho svěřenci prohrávali už 1:5.

,,Pak jsme zvýšili pohyb, měli jsme aktivitu, připravili jsme si i šance, ale nedali jsme branky a bylo těžké zápas obracet. Chyběla nám kvalita hry. Ve druhé polovině zápasu, když už jsme měli na ledě převahu, nám chyběla větší hokejovost," doplnil ještě k přáteláku v Táboře.

Poslední přípravný duel ve Žďáru, který v pátek 5. září začíná v 18.00, může dost napovědět, jak bude vypadat úvod sezony. Oba soupěři se totiž potkají hned v 1. kole druhé ligy, a to v sobotu 13. září na ledě Kolína.