A-tým - reportáž
25.08.2022
Autor: Daniel Krátký

Prohra v mlze. Kozlové doma podlehli béčku Slovanu 3:4

clanek-1

Poslední domácí utkání před novou sezonou zakončili Kozlové porážkou 3:4 s Modrými krídly Slovan. Hokejisté z Bratislavy si pro vítězství došli zejména díky povedené pětiminutovce krátce po polovině zápasu. To se totiž prosadili hned čtyřikrát. Za domácí dokázali postupně jen snížit dvougólový novic Patrik Urban a také Ján Niko.


Do duelu se Modrými krídly Slovan naskočili domácí hokejisté i se dvěma novými jmény. Jan Veselý totiž naskočil v dresu partnerského Mountfieldu HK, a tak se v útoku představil host z Vrchlabí Patrik Urban. V defenzívě zase poprvé oblékl dres Kozlů Matěj Havlíček. V prvním dějství sledovali diváci poměrně zajímavou podívanou. Kozlové byli lepším týmem, ale hosté z Bratislavy dokázali dobře bránit. V největší kolínské šanci minul z dobré pozice na pravé straně Zdeněk Král.

Prostřední dvacetiminutovce sledovali domácí fanoušci gólové hody. Ale trvalo to až do 30. minuty, než diváci v Kolíně viděli první gól. O ten se postarali Bratislavští, konkrétně Maximilán Bubica. Na toho dokázali svými brankami postupně navázat ještě také Ján Petriska, Alex Kupka a Lukáš Lipiansky. Kozlové ve 35. minutě prohrávali až krutě 0:4. Poté se však domácí dočkali: Nahození Naara tečoval za záda debutant Patrik Urban – 1:4. Nabídnutou přesilovku poté využil po několika dorážkách Ján Niko – 2:4.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili kvalitněji Kozlové, a to navíc v brance se vystřídavším Jakubem Soukupem, jenž nahradil Tomáše Sajdla. Jenže domácí hokejisty v mnohém zastavovala neúspěšná koncovka. O snížení na dostřel jediného gólu se postaral opět Patrik Urban, který svým přesným švihem vymetl horní patro Barošovy brány. Kozlové v závěru zkoušeli i risk bez gólmana, ale atak Urbana na hattrick jen těsně nevyšel. A tak se mohla spustit radost hostů. Kozlové hrají další domácí zápas až v září, nyní je čeká trip do Salcburku a také cesta do Trenčína.

Branky a nahrávky: 37. Urban (Naar, Čáp), 40. Niko (Ouřada, Nedvídek), 43. Urban (Čáp) – 30. Bubica (Matoušek, Žabka), 32. Petriska, 33. Kupka (Fetkovič), 35. Lipiansky Rozhodčí: Weinfurter, Červinka – Hnilička, Tasch. Vyloučení: 8:5, navíc Král (KOL) 10 minut NESP. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

SC Marimex Kolín: Sajdl (41. Soukup) – Naar, Čáp, Piegl, Kukla, Havlíček, Niko – Síla, Koukal, Král – Sklenář, Urban, Ouřada – Jankovský, Nedvídek, Šedivý – Pilný, Matějček.

Modré krídla Slovan: Baroš – Demo, Hauser, Škultéty, Myšiak, Lopuchovský, Verčík, Žabka – Bezák, Fetkovič, Klučiar, Dej, Kupka, Petriska, Trubač, Matoušek, Bubica, Lipiansky, Polák.

Hodocení trenéra Petra Martínka naleznete na klubovém Facebooku.