A tým - preview
24.08.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Zahraniční soupeř v Kolíně! Kozlové přivítají béčko Slovanu

clanek-1

Další přípravný zápas v Kolíně! Kozlové přivítají na svém ledě Modré krídla Slovan, tedy béčko bratislavského Slovanu. Duel na zimním stadionu města Kolín startuje v 17:30. Vstupenky jsou k dispozici on-line, případně budou k dostání i před utkáním na pokladnách.


Aktuálně z kádru

Kozlové za sebou mají již pět přípravných zápasů, během kterých se hledá ideální složení týmu pro start Chance ligy. Dobrou formou v počátku přípravy se prezentuje zejména Jan Veselý, který se střelecky prosadil pokaždé, když nastoupil. Pravidelně boduje také štírek Kryštof Ouřada.

Kádr Kolína je však v současné době zúžený o tři jména – Lukáš Pajer, Matěj Pinkas a Petr Moravec jsou totiž s reprezentační dvacítkou na turnaji ve finském Rovaniemi. Kozly také trápí také zranění – kvůli němu schází Matěj Morong, zdravotně indisponováni byli před posledním duelem i další hráči. Kozlové tak v poslední době nastupovali do zápasů s pouhými třemi útoky.

V posledním utkání ale dostal volno Lukáš Nedvídek, jenž by se měl pro duel s Bratislavou do sestavy vrátit. O sestavě pro duel s Modrými Krídly Slovan se fanoušci dozví zhruba hodinu před zápasem na sociálních sítích klubu.

Informace o soupeři

Modré krídla Slovan jsou jedním z novějších slovenských klubů, mají za sebou teprve jednu sezonu ve druhé nejvyšší slovenské lize. Ačkoliv béčko už v historii Slovan Bratislava měl. V posledním ročníku skončili hokejisté z Bratislavy už ve čtvrtfinále play off, v něm nestačili na Žilinu poměrem 0:4 na zápasy.

V týmu přes léto proběhlo několik změn. Novým trenérem se stal Ján Lipianský, jeho asistentem byl jmenován bývalý obránce Tomáš Slovák. Kariéru se v Modrých krídlech snaží nastartovat také synové slavných otců – Roman Kukumberg mladší nebo Boris Žabka mladší. Mezi hlavní tahouny by měli patřit obránci Daniel Demo s Lukášem Bohunickým, anebo útočníci Miroslav Preisinger a Ľubomír Fetkovič. Českou stopou na soupisce je brankář Alexandr Marossy, který v minulosti hájil barvy Pardubic, nyní však dvoumetrový gólman načíná druhý rok na Slovensku, kde už oblékl i dres národního týmu v rámci mládežnických kempů.

Informace o vstupenkách

Vstupenky na utkání s týmem Modré krídla Slovan jsou k dispozici skrze on-line aplikaci, nákup však bude možný i před zápasem na místě. Pokladny budou otevřeny hodinu před utkáním. Mimo jiné bude možné zakoupené vouchery na permanentky vyměnit za plastové kartičky. A to na akreditační pokladně – vedle hlavní pokladny. Na stejném místě bude možné si i permanentky zakoupit. Stejně jako proti Pardubicím i proti slovenskému týmu z Bratislavy však bude kvůli horkému počasí, které způsobuje horší kvalitu ledu, otevřen pouze vchod u pekárny, klub se omlouvá za případné zdržení při vstupu na zimní stadion a děkuje za pochopení.