A-tým - reportáž
23.08.2022
Autor: Daniel Krátký

Z 0:2 na 3:2. Velký obrat Kozlů proti Slavii dokonal kapitán

clanek-1

To byl obrat! Hokejisté Kolína v přípravě poprvé zvítězili na ledě soupeře. V pražském Edenu totiž porazili Slavii 3:2, a to i přes to, že po první dvacetiminutovce prohrávali 0:2. Jenže pak se trefili během čtyřiadvaceti vteřin v 34. minutě dobré formě hrající Kryštof Ouřada s Janem Veselým a bylo srovnáno. Pomyslnou misku vah převážil na stranu Kozlů kapitán Petr Koukal ve třetí třetině.


Úvod pátého kolínského předsezonního přáteláků patřil právě Kozlům, ti si v prvních minutách vytvářeli tlak i šance před Pittrem, jenže sešívaná defenzíva odolala. Do vedení se ale nakonec dostali domácí, Lukáš Žejdl našel před bránou mladičkého osmnáctiletého Lukáše Strnada, který stačil před Soukupem píchnout puk do sítě – 1:0. Vedení domácích zvýšil Tomáš Pšenička, který využil nabídnutého trestného střílení během kolínské přesilové hry – 2:0.

Vedení domácí hráče Slavie uklidnilo. svěřenci Jiřího Vebera se na startu prostřední dvacetiminutovky hned hnali za další brankou, jenže proti Soukupovi v přečíslení neuspěli Mrňa s Růžičkou, ani Strnad s Žejdlem. A tak se Kolínští drželi stále ve hře, což bylo pro další průběh duelu velmi důležité. Ve 34. minutě totiž snížil povedenou střelou ze středu útočného pásma Kryštof Ouřada, šikovný vlasatý útočník podává už od začátku přípravy výborné výkony, nyní svou formu potvrdil – 1:2. O 24 sekund později srovnal další z útočníků, který v přípravě září. Jan Veselý se dostal do úniku, ve kterém nedal Pittrovi šanci – 2:2. A rázem bylo vše jinak. Navíc nechybělo moc, aby stále ještě ve 34. minutě, dokonal obrat Vojtěch Síla, ten však před brankou Slavie neuspěl.

V závěrečné třetině mohli Kolínští dokonat svůj obrat ve 47. minutě, jenže Němeček ve spolupráci s Pittrem ještě situaci zachránili. O rozhodnutí se tak nakonec postaral kolínský kapitán a nejzkušenější hráč na ledě. Po kombinaci s Veselým a Čápem totiž Petr Koukal tečoval puk na brankovišti mimo dosah gólmana Pittra – 2:3. Kozlové poté ještě museli ubránit drtivý slavistícký tlak před Soukupem, ale gólman Kolína si s pomocí svých obránců poradil. Kozlové tak uspěli poprvé na stadionu soupeře, v pražském Edenu zvítězili 3:2. Další utkání čeká svěřence Jana Šťastného ve čtvrtek 25. srpna, kdy do Kolína přijede béčko Slovanu Bratislava – Modré krídla Slovan.

Branky a nahrávky: 10. Strnad (Žejdl, Němeček), 16. Pšenička (TS) – 34. Ouřada (Matějček), 34. Veselý (Piegl), 55. Koukal (Čáp, Veselý). Rozhodčí: Červenka, Čáp – Žídek, Horažďovský. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

HC Slavia Praha: Pittr – Barák, Szathmáry, Hejda, Němeček, Klikorka, Fiala – Poletín, Růžička, Mrňa, Havrda, Knotek, Kern, Pšenička, Žejdl, Strnad, Petrov, Závora, Simon

SC Marimex Kolín: Soukup – Naar, Čáp, Piegl, Kukla, Pelda, Niko – Sklenář, Koukal, Veselý, Jankovský, Matějček, Král, Síla, Šedivý, Ouřada, Pilný.