Mládež
27.07.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kozlové jsou na ledě: trénují oba dorostenecké týmy

clanek-1

Týdenní soustředění začalo v pondělí mladším dorostencům pod vedením kouče Dušana Peška. Od pondělí jsou na ledě i starší dorostenci Jiřího Kadlece. Oba mančafty tráví tento týden v sousedních Poděbradech.


Dorostenecké týmy jsou prvními z řad Kozlů, kdo přípravu na ledě začali. Oběma týmům taky začíná sezona hned na začátku září. Zatímco pro starší dorostence to bude premiérová sezona v extralize, mladší dorostenci Kolína mají pro nadcházející sezonu coby stálý člen špičky ligy mladšího dorostu cíl jasný – postup do extraligy. ,,Úkol pro nadcházející sezonu máme nejvyšší, tedy postup, a tak chceme co nejdelší přípravu a co největší prostor k vytvoření úspěšného týmu,“ řekl redakci trenér mladšího dorostu Dušan Pešek.

Jeho svěřenci tráví v Poděbradech celý týden. Trénují dvoufázově na ledě a doplňují to samozřejmě suchými tréninky. Zatímco oni v Poděbradech i nocují, svěřenci trenéra Kadlece do Poděbrad každý den dojíždí. ,,Kluci spí v Kolíně a dojíždíme týmově každý den vlakem. Máme to takové menší soustředění. Začali jsme až v pondělí odpoledne tréninkem, pak nás čekají tři dny dvoufázově a v pátek hrajeme přípravný zápas,“ řekl k programu trenér staršího dorostu.

,,Pak nás čeká ještě sobotní trénink, volná neděle a přemístíme se do Kutné Hory,“ dodal ještě Kadlec. V Kutné Hoře pak od 1. srpna postupně naskočí všechny týmy, včetně nejstarších Kozlů. Ty čekají dva tréninky na ledě každý všední den. V úterý 16. srpna pak první přátelský zápas.