A-tým - reportáž
09.05.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Hokej v Kolíně letos táhnul. Návštěvnost rapidně stoupla

clanek-1

Že byla sezona 2015/2016 pro Kozly více než úspěšná, o tom jasně mluví i čísla. Nejen prvenství po základní části. Celkově si letos do ochozů zimního stadionu v Kolíně našlo cestu skoro 20 000 fanoušků, kteří měli šanci vidět 17 utkání v základní části a 3 v play off. V průměru to bylo 994 diváků na zápas. Podrobné statistiky a porovnání s předchozími třemi sezona najdete v článku.


Z tabulky jasně vyplývá, že letos hokej v Kolíně bavil. Pouze v úvodu sezony, kdy hokej bojoval nejen s nádherným počasím, ale i tím, že fanoušci ještě nevěděli, co od Kolína i soupeřů herně čekat, se návštěvnost pohybovala v nižších číslech. V průběhu sezony pravidelně chodilo okolo 900 diváků.

Zatímco loni padla hranice 1000 diváků pouze jednou v základní části a třikrát v play off, letos už v základní části Kozlové čtyřikrát na zimák nalákali více jak tisíc fanoušků. Nejzajímavějším zápasem bylo samozřejmě derby s Nymburkem, pak zápas o prvenství s Táborem, náročné utkání s Vrchlabím a také se Žďárem nad Sázavou. V play off se pak v pátém rozhodujícím utkání osmifinálové série se žďárskými Plameny přišlo na hokej podívat více jak 1700 diváků, což byl rekord za poslední čtyři sezony.