A tým - preview
23.09.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Po oslavách zpátky na led! Kozlové v sobotu hostí Třebíč

clanek-1

Po třech výhrách Kozlové oslavili 90. výročí hokeje v Kolíně se svými fanoušky, nyní je však čeká návrat do zápasového rytmu. V sobotu totiž na svém svěřenci Jana Šťastného přivítají Třebíč, duel startuje v 17:00.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové vstoupili do Chance ligy třemi výhrami, s čímž v kádru A-mužstva panuje velká spokojenost. „Myslím si, že se náš vstup vydařil na jedničku. Máme osm bodů ze tří zápasů, to jsme ani neplánovali. Jsme celkem potěšeni naší hrou, i když v posledním zápase se nám zase tolik nedařilo. Dva body z Litoměřic jsou ale naprosto krásné, panuje spokojenost,“ hlásí kouč Petr Martínek.

Tři výhry ale najednou znamenají, že výhry Kozlů se očekávají. „Víme, že jsme si na sebe ušili bič, v sobotu nás čeká Třebíč, což je obrovsky těžký soupeř. Chceme potěšit diváky naší hrou, navíc chceme, aby body zůstaly doma. Kluci do toho dají všechno,“ slibuje Petr Martínek. Co vlastně tým očekává od Horácké Slavie? „Třebíč je obrovsky disciplinované a organizované mužstvo, dlouhé roky se tamní tým nemění. Očekáváme urputného soupeře. Pokusíme se ale vyhrát a potěšit diváky,“ říká Petr Martínek.

Ten si spolu s týmem užil páteční oslavy 90 let klubu, a to jak v rámci autogramiády, tak také pozdějšího koncertu Michala Davida. „Krásná akce, vyšlo počasí, přišla spousta diváků a fanoušků, což je parádní. Za mě opravdu parádní akce, moc jsme si ji užili,“ líčí Petr Martínek.

Informace o soupeři

Horáci vstoupili do soutěže jasnou výhrou nad Slavii, poté však padli na ledě Přerova. Chuť si svěřenci Kamila Pokorného spravili proti Frýdku-Místku, který porazili za dva body. Nicméně body mohli mít Třebíčští i tři, jenže při soupeřově hře bez brankáře inkasovali z hole Štěpána Havránka.

V brankovišti se jako obvykle může Třebíč opírat o Pavla Jekela, mezi opory patří tradiční hvězdy první ligy – Matěj Psota nebo Ladislav Bittner. V kádru Hvězd figuruje i jméno Matyáše Svobody, útočníka, který ještě loni hájil kolínské barvy. Nyní bude chtít Kozly porazit. Podaří se mu to?

Sestavy z posledního utkání:

SC Marimex Kolín: Soukup – Gaspar, Čáp, Rymsha, Niko, Naar, Kolmann, Piegl – Veselý, Koukal, Král – Dlouhý, Nedvídek, Pajer – Síla, Moravec, Ouřada – Šedivý, Morong, Lang.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Hunkes, Doudera, Poizl, Kovář – Holec, Šilhavý, Dočekal – Psota, Bittner, Vodný – Ferda, D. Michálek, Krliš – Meluzín, Mat. Svoboda, Michalčuk – Mat. Novák.

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Třebíčí jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Pro duel s Třebíčí jsou v platnosti i vstupenky z oslav 90. výročí klubu, jejich majitelé mají vstup na duel s lístky na koncert zajištěný. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion.