A tým - preview
25.09.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Prodlouží Kozlové neporazitelnost? V cestě stojí Zubři z Přerova

clanek-1

Poprvé v novém ročníku Chance ligy čeká kolínské hokejisty pondělní duel. Doposud neporažení Kozlové vyráží směr Přerov, kde od 18:00 odstartuje souboj třetího s druhým týmem dosavadní tabulky. Udrží svěřenci Jana Šťastného dosavadní neporazitelnost?


Aktuálně z A-týmu

Kozlové v posledním utkání na svém ledě zdolali Třebíč 3:2, ačkoliv se nejednalo o vůbec jednoduché utkání. Kolín totiž ztratil vedení 2:0, aby následně ve třetí třetině rozhodl a počtvrté v řadě vyhrál „Předvedli jsme parádní výkon – zodpovědný, disciplinovaný. Myslím si, že naše hra měla velké parametry,“ hodnotí trenér Petr Martínek.

V sestavě se neobjevilo duo Petr Moravec – Lukáš Pajer, které vypomáhalo juniorce Hradce Králové. Druhý jmenovaný naskočil v neděli i do extraligy na ledě Kladna. „I proto máme kádr širší, máme tady Dlouhána (Adama Dlouhého) z Liberce, letos poprvé proti Třebíči naskočili také Venca Jankovský a Štěpán Matějček. Kádr je i proto vesměs širší, klukům držíme palce, aby se jim to povedlo. Ale na to jsou ještě nějaké dva měsíce času,“ líčí kolínský kouč s tím, že trio Moravec, Pajer, Pinkas bude bojovat o účast na MS juniorů v Kanadě.

V pondělí čeká Kozly výjezd za Zubry z Přerova, kteří zatím rovněž neprohráli, jen mají o zápas méně. „Přerov je výborné mužstvo, ale to už jsou v Chance lize všechny týmy. Jedeme tam bodovat, ideálně udělat nějaký bodík. Nevím, jestli to bude stačit na vítězství, ale myslím si, že teď je taková nálada a euforie, že kluci se tam porvou o to, abychom bodovali a třeba se nám povedlo vyhrát,“ věří Petr Martínek. „Máme ale pokoru a určitý respekt, na druhou stranu tam nemáme co ztratit. V kabině je cítit dobrá pohoda a velké odhodlání, takže se aktuálně pracuje velmi dobře,“ uzavírá.

Informace o soupeři

Zubři v létě rozhodně neoslabili, naopak do týmu přivedli například i ze Zlína jedno velké jméno – Zdeňka Okála. Ten sice na začátku ročníku ve dvou zápasech trenérům scházel, ve třetím duelu se Slavii se už uvedl parádním vítězným nájezdem. Spolehnout se Přerovští mohou na brankáře Michaela Petráska, který se moc dobře zná s Jakubem Soukupem, vždyť v Litvínově kryli záda Pavlu Francouzovi.

Hanáci odehráli doposud tři zápasy a všechny tři vyhráli. Proti Litoměřicím, Třebíči i Slavii. Tím jsou v tabulce na 3. místě s osmi body. Nyní budou chtít jistě přidat další výhru ve třetím domácím zápase v řadě. Proti bude ale parta kapitána Petra Koukala.

Sestavy z posledního utkání

HC Zubr Přerov: Petrásek – Černý, Kudělka, Chroboček, Gřeč, Krisl, Ševčík, Hanák – Doležal, Kratochvil, Jakub Svoboda – Indrák, Pechanec, Okál – Dvořák, Macuh, Goiš – Dobša, Ministr, Jan Svoboda.

SC Marimex Kolín: Soukup – Čáp, Piegl, Niko, Naar, Kolmann, Aubrecht – Král, Koukal, Veselý – Ouřada, Nedvídek, Sklenář – Dlouhý, Matějček, Jankovský – Lang, Morong, Šedivý – Síla.