A-tým - reportáž
29.09.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Adam Dlouhý o vítězném gólu: Dotlačil jsem to tam i s gólmanskou hokejkou

clanek-1

Díky absenci Jana Veselého se útočník Adam Dlouhý přesunul do elitního útoku Kolína, v zápase proti Slavii se navíc svými dvěma kanadským body (1+1) výrazně zasloužil o to, že Kozlové zvítězili za tři body. Autor vítězné branky se o zápase rozpovídal nejenom o duelu se sešívanými, co sedmadvacetiletý forvard prozradil?


Adame, jak jste viděl průběh zápasu se Slavii?
Myslím, že první dvě třetiny měla Slavie navrch. Měli jsme hodně vyloučených, myslím, že první dvě třetiny jsme měli asi pět trestů. V přesilovkách jsme si také moc nepomohli, ale jsem rád, že ve třetí třetině jsme hru zlepšili. Souky (Jakub Soukup) nás podržel, a nakonec jsme to tam z jedné z našich šancí tak nějak dotlačili.

Právě vy jste střelcem vítězného gólu. Jak byste ho popsal?
Nějak se nám podařilo vyhrát buly, poté tam byl takový puk padesát na padesát. Náš bek na modré to chytl, vystřelil golfákem a já jsem před bránou nějak máchl hokejkou a puk dotlačil i s gólmanovou hokejkou do brány.

Proti Slavii jste naskočil v prvním útoku, ale celkově zrovna vy cestujete sestavou asi nejvíce ze všech hráčů. Není to pro vás celkem náročné se sehrávat se spoluhráči?
No, to je prostě hokej. Hrál jsem skoro každý zápas s jinými spoluhráči, ale samozřejmě i trenér hledá optimální sestavu. Navíc se nám tady točí někteří kluci –⁠ jsou tu i kluci z Hradce, chodíme sem kluci z Liberce. Takže musíme počítat s tím, že ta sestava nebude pořád stejná.

Jak jste si užíval atmosféru během zápasu?
Byla super! Myslím, že tady bylo zatím nejvíc lidí. A na to, jak je Kolín malé město, tak rozhodně přišlo hodně lidí. Jsme hodně rádi, že jsme se jim takhle odvděčili a máme tři body do tabulky.

Jak se vám tady v Kolíně líbí?
Já jsem spokojený a vděčný, že tu můžu hrát. Protože v Liberci to je tak, jak to je. Nehraju tam, takže jsem rád, že můžu naskakovat tady, a že jsem vy vytížení.