A-tým - reportáž
02.10.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

První gól Davida Aubrechta na body nestačil: Obětavost jim vyhrála zápas

clanek-1

Z extraligového Liberce pendluje do Kolína i zadák David Aubrecht, který se v duelu proti Frýdku-Místku poprvé střelecky prosadil v dresu Kozlů. Jeho přesný zásah z druhé třetiny nicméně na body Kolínu nestačil, Rysi po výhře 5:2 uzmuli domácí neporazitelnost Kozlů. Jak prohru hodnotí právě dvaadvacetiletý bek?


Jak hodnotíte zápas proti Frýdku?
Nepovedl se nám moc vstup do zápasu. První polovinu utkání jsme byli horším týmem, ale potom jsme si řekli něco v kabině...Snažili jsme se to otočit, ale bohužel to nevyšlo.

Zdálo se, že vám jejich tvrdá a účelná hra úplně nevoněla...
Frýdek hrál dobře do defenzívy. Byli tvrdí, dohrávali nás a my obránci jsme většinou neměli tolik času. Navíc se nám nedařilo prostřelit jejich gólmana. Byli obětaví, to jim vyhrálo zápas.

Po odstoupení Jána Nika jste s beky různě točili...
Začínali jsme na tři obrané dvojice. Po tvrdém zákroku z toho ale vypadl Ján Niko, museli jsme to dohrávat na pět obránců, takže jsme se různě točili.

Jak to máte s dojížděním, tréninky a podobně? Předpokládám, že jste většinu času v Liberci...
Jsem strašně rád, že nám Kolín umožnil hrát tady, že dostáváme celkově dost prostoru, a to jak v přesilovkách, tak i v oslabeních. Máme to tak, že normálně trénujeme v Liberci. Sem jezdíme většinou před zápasem na ranní rozbruslení, pak tu odehrajeme zápas, zabalíme se a jedeme zpátky do Liberce.