A tým - preview
09.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Směrem Jindřichův Hradec! Kozlové vyzvou Duklu Jihlava

clanek-1

Kolínští hokejisté aktuálně neprožívají dobré období. Vynucené zásahy do sestavy zřejmě mají svou daň, Kozlové prohráli poslední tři zápasy. Nestačili na Frýdek-Místek, Pardubice a také Porubu. Šanci na prolomení nelichotivé série budou Kozlové míti proti Dukle Jihlava, kterou svěřenci Jana Šťastného nevyzvou v Pelhřimově, nýbrž v Jindřichově Hradci. Duel 10. kola Chance ligy startuje v 17:30.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové v posledním duelu po tuhém boji padli s Porubou 4:6, hlavním tématem byla hra na pět beků, kvůli které si vyšplhal čas na ledě prvních čtyř zadáků vysoko přes dvacet minut. „Hráli jsme hru na čtyři obránce a bylo to znát. Vůle ke konci byla, síla už ne. Už jsme dělali, s prominutím, blbosti. Ale kluci to nezabalili, do zápasu se vraceli a měli vůli,“ hodnotí Petr Martínek duel s ostravským týmem.

Hned v pondělí čeká Kozly duel v Jindřichově Hradci proti předposlední Jihlavě, ta však výrazně posiluje a sbírá hráče z extraligy. V jejím dresu se objevili například gólman Jakub Neužil z Liberce nebo útočníci Jiří Fronk z Litvínova či Matouš Menšík z Olomouce. „Jihlava neměla úplně ideální start do soutěže, ale nyní dělá kroky k tomu, aby svou výkonnost zvedla. Přišlo několik hráčů a jsou na jiné vlně. Jedná se o silné mužstvo, které patřilo a opět bude patřit k favoritům celé soutěže,“ líčí dlouholetý kolínský trenér.

Kolín prohrál třikrát v řadě, prolomit sérii, a tak zase bodovat budou chtít svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka v Jindřichově Hradci. Duel s Jihlavou zde startuje v 17:30. „Musíme jet do Jindřichova Hradce s pokorou a pokusit se urvat nějaký bod. S každým soupeřem se v Chance lize dá hrát, dá se vyhrát. Pojedeme zkusit překvapit,“ uzavírá Petr Martínek.

Informace o soupeři

Dukla neprožívá úplně ideální start do nového ročníku Chance ligy, svěřenci kouče Viktora Ujčíka jsou zatím v našlapané tabulce druhé nejvyšší soutěže předposlední se ziskem 11 bodů. A možná je to i domácím stadionem, protože Jihlava hraje své domácí zápasy v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. Naposledy Jihlavští dokonce padli v derby s Třebíčí. V brankovišti ale problém Jihlavy není. Jednička Adam Beran podává dle čísel stabilní výkony, s úspěšností 91,63 % uzavírá elitní desítku statisticky nejúspěšnějších brankářů první ligy.

Útok zatím táhne bývalý mládežnický reprezentant Otakar Šik, loni ještě hráč extraligových týmů z Karlových Varů a Brna. Mladý útočník ročníku narození 2000 má na kontě pět bodů (3+2), stejně jako duo Patrik Miškář (2+3) – Petr Beránek (2+3). Nejproduktivnějším bekem je zase Daniel Kowalczyk, jenž má na kontě čtyři nahrávky. Kolín s Jihlavou loni ztratil tři utkání, dvě venku a jedno doma. Nyní budou chtíti svěřenci Jana Šťastného vykrást Jindřichův Hradec.

Sestavy z posledního utkání

HC Dukla Jihlava: Beran – Dundáček, Kachyňa, Kowalczyk, Haman, Jáchym, Kočí, Matějíček – Čachotský, Skořepa, Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus, Seman, Fronk – Cachnín, Handl, Brož.

SC Marimex Kolín: Sajdl – Kolmann, Aubrecht, Niko, Naar, Pelda – Král, Koukal, Dlouhý – Ouřada, Nedvídek, Sklenář – Moravec, Matějček, Jankovský – Lang, Morong, Síla – Šedivý.