A-tým - reportáž
12.10.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto: hockeyslovakia.sk

Doplnění zadních řad! Do Kolína přichází Jakub Cibák

clanek-1

SC Marimex Kolín reaguje na problémy v zadních řadách. Kolínský klub trápí marodka v obraně, podobně je na tom i partnerský klub z Hradce Králové. Vedení Kozlů na výjimečnou situaci reaguje. A tak obranné řady doplní čtyřiadvacetiletý Slovák Jakub Cibák. Vítej v Kolíně!


V sobotním utkání se Kozlové proti Porubě představili pouze s pěti obránci, v pondělí už naskočila sedmička zadáků, z nich však hned tři byli junioři – Marek Pelda, Matěj Havlíček a Michal Koštoval. Vedení už tou dobou intenzivně shánělo doplnění kádru.

A nyní může představit výsledek: Do Kolína se přesouvá slovenský obránce Jakub Cibák ze slovenského týmu HK Dukla Michalovce, a to prozatím na měsíc. Čtyřiadvacetilet zadák letos do soutěžního zápasu slovenské Tipos extraligy nenastoupil, v loňské sezoně odehrál za Košice 45 zápasů s bilancí 5 branek a 4 nahrávky.

„Na trhu jsme hledali obránce, který by doplnil náš kádr. Kuba hrál v loňské sezoně slovenskou extraligu za Košice, nyní měl působit v Michalovcích, ale z určitých důvodů tam nehrál. Po konzultaci s trenérem, který ho velmi dobře zná ze společného působení v Košicích, jsme se rozhodli jej angažovat, v případě vyřízení všech potřebných dokumentů by i hned v zápase proti Šumperku měl nastoupit,“ říká manažer kolínského A-mužstva Lukáš Krejčík s tím, že klub se připravuje i na případné možné další změny v mužstvu.

Statistiky Jakuba Cibáka