A-tým - reportáž
20.10.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Přijel a hned vstřelil gól! Od výhry se můžeme odpíchnout, věří Lukáš Pajer

clanek-1

Ještě v úterý hrál extraligový zápas proti Spartě, ve středu už hájil barvy Kolína. A Lukáš Pajer byl vidět! Vždyť svým prvním gólem v letošním ročníku Chance ligy nastartoval obrat Kozlů. Jak jej popisuje? A co říká na tři body?


Lukáši, gratulace k výhře. Jak byste zhodnotil zápas?
Byl těžkej. Chtěli jsme už prolomit řadu proher, což se nám povedlo a jsme za to strašně rádi. Byl to vybojovaný zápas. Uspěli jsme i díky dobrému gólmanovi, který nás zachránil, když jsme něco pokazili. Myslím si, že od tohohle se můžeme odpíchnout. Další zápas máme se Zlínem, pokud se nepletu, a tam taky budeme chtít brát tři body.

Vy jste gólem nastartoval obrat. Jak jste ho viděl?
Bylo to, myslím že, z přesilovky. Zdenda (Král) mě tam našel přes osu. Chtěl jsem nejprve střílet z jedničky, ale puk se mi nějak vrtěl, tak jsem si ho zpracoval. Hodil na branku a padlo to tam.

Jak jste se dozvěděl, že budete hrát za Kolín?
V úterý po zápase mi pan Martinec řekl, že se mám ráno na rozbruslení hlásit ke Kolínu. A tak jsem byl tady.

Jak jste se vy cítil v zápase?
Cítil jsem se dobře, jako vždy, když hraji v Kolíně. Obzvláště když hrajeme na domácím ledě, tak je to výborné. Vyrůstal jsem tu, tudíž se tu cítím vždy dobře.

Co myslíte, narostlo vám trochu sebevědomí po gólech v extralize a Lize mistrů?
Těžká otázka. Asi trošku ano, ale každý zápas je jiný. Jdete do něj úplně jinak. Jak říkám, rozhodně těžká otázka, na kterou asi neumím odpovědět.

Do zápasu jste vstoupili se samolepkami na helmách, kterými jste podpořili Matěje Pinkase, jenž bojuje s onkologickým onemocněním. Jak tohle prožívá kabina?
S Pinkym všichni držíme. Celý tým, celý realizační tým, všichni mu fandíme. On to zvládne, já mu věřím. Myslím, že za chvíli tu je s námi, bude střílet góly a pomáhat nám v defenzivě.