Klub
28.10.2022
Autor: Klub

Snová exhibice v Kolíně! Legendy Kozlů přivítají veteránskou reprezentaci

clanek-1

Kolínský hokej slaví 90. výročí své existence a v rámci oslav má pro fanoušky po koncertu Michala Davida, spojenou s autogramiádou a bruslení s hráči A-týmu, připravenou další zajímavou akci. Během reprezentační přestávky se v Kolíně utkají místní legendy a odchovanci v exhibičním zápase proti veteránské reprezentaci pod vedením kolínské legendy Jana Gusty Havla.


Výjimečná sezona přináší výjimečné okamžiky. I proto se legendy Kozlů vrátí zpět na led kolínského zimního stadionu, aby spolu s fanoušky oslavili 90. let hokejové historie ve středočeském městě. Duel speciálního výběru s názvem Selects Team SC Blue Bucks Kolín proti České hokejové veteránské reprezentaci se odehraje 12. listopadu od 17:00 na zimním stadionu města Kolín.

Trenér Petr Martínek složil zajímavý tým plný i současných extraligových hráčů, jejich zaměstnavatelé v drtivé většině neměli problém hráče uvolnit. Za což klub SC Marimex Kolín velmi děkuje. Fanoušci se tak v Kolíně mohou těšit na odchovance Jaroslava Vlacha, Pavla Musila či nejproduktivnějšího hráče extraligy Dominika Lakatoše. U posledního jmenovaného nicméně visí otazník v podobě potenciální nominace do reprezentačního týmu na Karjala Cup do Finska.

Výroční dres nicméně obléknou i další významní hráči historie klubu, jenž zasloužili o to, že v Kolíně se chodí na hokej právě na Kozly. Po letech bude na zimním stadionu opět válet legendární útok Jiří Kadlec-Michal Král-Karel Kozdera, jenž bude na modré čáře jistit nejproduktivnější obránce devadesátek Karel Nedbal starší. Chybět nebudou ani mistr světa z roku 2010 Tomáš Mojžíš nebo současní odchovanci z A-týmu Václav Jankovský a Zdeněk Král. Kapitánem mužstva bude Jiří Kampe, jeho asistenty budou David Šafránek a Josef Malý. Postrádat fanoušci nebudou také bývalé i současné ženské reprezentantky – Kateřina Ivičičová nebo Adéla Fromová.

Omluvenky musely zaslat ženské reprezentantky a bronzové medailistky z MS žen – Alena Mills, Kateřina Mrázová a Noemi Neubauerová. I děvčata si budou plnit reprezentační povinnosti.

Exhibičního duelu se v civilu zúčastní také odchovanci, jenž hájí barvy extraligových Pardubic – Jan Košťálek (i u něj visí otazník z hlediska nominace do národního týmu), Karel Nedbal mladší a Ondřej Vála. Ty k výročnímu zápasu neuvolnilo vedení pardubického Dynama. Z rodinných důvodů zaslal omluvenku Valdemar Jiruš, zdravotní důvody zase do zápasu nepustí Tomáše Pácala a Milana Kopeckého.

Také tým České veteránské reprezentace se představí v zajímavém složení, do Kolína zavítá pod taktovkou místního odchovance a legendy Jana Gusty Havla například Martin Škoula, jenž má na kontě takřka 800 zápasů v NHL. Nebudou chybět ani legendy pražské Sparty – Richard Žemlička, Jiří Zelenka nebo Jaroslav Hlinka. Zajímavé kariéry i se zkušeností v NHL mají za sebou i další…

Do zápasu nastoupí Kolínští ve speciálních dresech, které půjdou do dražby. Výtěžek z nich pocestuje na podporu hokeje v Kolíně. Před utkáním i během něj chystá klub další překvapení, oceněny za své cenné služby kolínskému hokeji budou i legendy dávné minulosti.

Vstupenky na speciální výroční utkání budou brzy v prodeji skrze on-line prodejní aplikaci klubu, cena vstupenek činí 120 KČ, pro důchodce 80 KČ. Děti do 130 cm, ZTP a ZTP-P pak mají vstup na zimní stadion zdarma.


Soupiska Selects Team SC Blue Bucks Kolín:

Brankáři: Martin Sejpal, Martin Hušek.
Obránci: Karel Nedbal st., Jiří Kampe, Tomáš Mojžíš, Jan Hanzl, Petr Pýcha, Jakub Husa, Martin Rejthar.
Útočníci: Jaroslav Vlach, Dominik Lakatoš, Pavel Musil, Michal Král, Jiří Kadlec, Karel Kozdera, Karel Jelínek, Martin Turyna, David Šafránek, Václav Jankovský, Josef Malý, Zdeněk Král, Václav Čtvrtečka, Jan Kopecký, Kateřina Ivičičová, Adéla Fromová.
Trenéři: Petr Martínek, Václav Rác, Stanislav Bednář.
Vedoucí mužstva: Josef Lebeda.
Kustod: Luboš From.

Soupiska České veteránské reprezentace:

Brankáři: Marcel Kučera, Petr Přikryl.
Obránci: Petr Maškarinec, František Ptáček, Josef Řezníček, Radek Ťoupal, Filip Novák, Martin Škoula.
Útočníci: Richard Žemlička, Jaroslav Hlinka, Jiří Zelenka, Tomáš Netík, Filip Turek, Josef Marha, Pavel Brendl, Michal Broš, Zdeněk Blatný.
Trenér: Jan Gusta Havel.