A-tým - reportáž
01.11.2022
Autor: Daniel Krátký

Finská posila pro Kozly! Do Kolína míří útočník Markus Korkiakoski

clanek-1

SC Marimex Kolín pokračuje v doplňování A-týmu i během aktuálního ročníku. Po příchodu zadáka Jakuba Cibáka míří ke Kozlům další nová tvář. Tou je finský útočník Markus Korkiakoski, jenž v minulých letech patřil v barvách Litoměřic a Poruby k hvězdám Chance ligy. Nyní by se měl stát jedním z tahounů Kolína, se středočeským klubem podepsal třicetiletý forvard kontrakt do konce sezony.


Finský útočník Markus Korkiakoski v minulých sezonách hájil barvy Litoměřic a Poruby, v Chance lize ohromil spoustu fanoušků i expertů. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál šikovný severský útočník 204 zápasů, během kterých nasbíral 198 bodů za 81 gólů a 117 nahrávek. Díky svým výkonům si vysloužil i dva extraligové starty v Litvínově a také Plzni.

Po čtyřech ročnících v Česku se nicméně rozhodl pro přesun do polského Jastrzębie. V jižním Polsku se ale třicetiletý Fin dlouho neohřál, po deseti zápasech v týmu předčasně skončil. Nyní se vrací zpět do oblíbené České republiky, kde se upsal Kolínu. S týmem už Markus Korkiakoski absolvoval dva tréninky, trenérům by měl být k dispozici i pro středeční domácí zápas proti Přerovu.

A jak transfer komentuje manažer A-týmu Lukáš Krejčík? „Neustále se snažíme zkvalitňovat náš tým, takže když se nám naskytla možnost získat Markuse, tak jsme neváhali. Pro realizaci tohoto transferu jsme ale museli podniknout určité kroky. Věříme, že nám Markus pomůže s produktivitou a hlavně v přesilových hrách. Nyní dostane nějaký čas na aklimatizaci a nabrání fyzické kondice tak, aby se dostal do formy, ve které se prezentoval v posledních čtyřech letech během působení v Chance lize,“ říká klubový funkcionář Lukáš Krejčík o příchodu produktivního Fina ke Kozlům.

Statistiky Markuse Korkiakoskiho