A-tým - reportáž
04.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Rác nezahálel: Kluci, postavíme to po trojkách. První stanoviště…

clanek-1

,,Já moc nemluvím, já radši pracuju. Kluci, postavíme to po trojkách. První stanoviště bude…,“ tak zahájil úvod přípravy na novou druholigovou sezonu trenér Kolína Václav Rác. A už se jelo. Tu činka, tu pytel, tu bossa, tu dřep či skok, z hráčů kolínského áčka na úvodním tréninku lil pot o sto šest. Venku bylo sice po dešti, ale dusno v posilovně na zimáku bylo neskutečné.


Rozhodně větší než při úvodní čtvrthodince, kdy manažer Kozlů Jakub Plašil mluvil k týmu a předával nejnovější informace.


Trenér Václav Rác. Foto: Tereza HölzlováTrenér Václav Rác. Foto: Tereza Hölzlová,,Dresy budou nové, z pružnějšího materiálu. Máme nový web. Na zimním stadionu je jedna změna, a to že jsou nová světla,“ postupně předával hráčům jednu informaci za druhou a nezapomněl opomenout drobné změny v realizačním týmu. Místo druhého asistenta opustil Petr Martínek, který se bude od letošní sezony plně věnovat tréninku dorosteneckých kategorií. Dlouholetý vedoucí mužstva Rudolf Musílek se stává vedoucím střídací lavice a jeho takzvanou papírovou práci včetně funkce vedoucí týmu převezme Tereza Hölzlová.


,,A je tu ještě jedna novinka,“ upozornil manažer Plašil hráče. „Fotbalisti postoupili do druhé nejvyšší soutěže, takže máme konkurenci. Bude záležet jen na nás, jak budeme pro diváky atraktivní a kolik fanoušků přilákáme.“ Na první zápas FK Kolín v e vyšší soutěží přišlo více jak tisíc diváků, a tak tisícovým Kozlům skutečně vyrostla konkurence. Kozlové mají tedy zase o důvod víc makat.


Tomáš Pácal. Foto: Tereza HölzlováTomáš Pácal. Foto: Tereza Hölzlová

A kdo všechno že se potí s Kozlem na hrudi? Trenéři Václav Rác a Bohumil Lupínek přivítali na prvním tréninku 28 hráčů. Tři gólmany a zbytek do pole. „Nebyli jsme kompletní. Klíma přijede v úterý, o Holadovi nemáme informace, Spitzer je po operaci, Kočí nahlásil týdenní zpoždění a Kulhánek zkouší angažmá v Havlíčkově Brodě,“ vypočítával Plašil s tím, že tým naopak možná opustí obránce Petr Chaloupka, který projevil zájem odejít do Trutnova.


No, uvidíme, jak se kádr ustálí. Nicméně je potřeba dodat, že se na úvodním tréninku objevily také dvě nové tváře a dvě staronové. Jan Sladký se zkouší do týmu prosadit po loňském angažmá v Táboře (stejně tak obránce Klíma, který se prvního tréninku nezúčastnil) a stejně tak své štěstí zkouší loňský junior Hradce Králové Pavel Hlavatý.

Zatímco pro oba je vůně kolínského zimního stadionu nová, útočníci Martin Vágner a Milan Valášek ji moc dobře znají. Vágner působil v Kolíně dlouho v mládežnickém věku a před rokem i v áčku. Jen loni si dal pauzu a hrál doma za Skuteč. Jméno Milan Valášek je zase kolínským fandům dobře známe z loňské sezony, kdy se exhradecký útočník stal nejproduktivnějším Kozlem základní části.


,,Milan se do Kolína vrací. Letní přípravu s námi sice neabsolvoval, ale nevyšlo mu to v Havlíčkově Brodě a Šumperku, takže se definitivně vrací,“ zvěstoval výbornou zprávu Jakub Plašil.

Rozhovor s trenér Kozlů Václavem Rácem čtěte v následujících dnech.


Václav Jankovský (uprostřed v černém). Foto: Tereza HölzlováVáclav Jankovský (uprostřed v černém). Foto: Tereza HölzlováKdo trénoval?

Gólmani
Hermann
Moravec
Sejpal

Obránci
Barták
Fiala
Chaloupka
Chmelař
Hanzl
Muláček
Pácal
Pýcha
Skokan

Útočníci
Hlavatý
Jankovský
Jelínek
Ježek
Kadlec ml.
Kadlec st.
Malý
Mejzr
Morkes
Semirád
Sladký
Šafránek
Šifta
Valášek
Vágner
Zumr