Klub
16.11.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Výroční exhibice? Kolínu přejeme jen to nejlepší, shodují se Lakatoš s Vlachem

clanek-1

V mládeži působili v Kolíně, poté vyrazili do světa za velkým hokejem. Útočníci Dominik Lakatoš a Jaroslav Vlach se už jako nedávní extraligoví mistři ukázali zpátky doma. Jak si užili výroční exhibici? A jak vzpomínají na svá mladá léta v Kolíně?


Dominik Lakatoš: Vzpomínky se mi hned vrátily

Dominiku, jak jste se těšil na exhibici do Kolína?
Těšil jsem se hodně, byla to úžasná příležitost se sem do Kolína podívat, být tady s takovými kluky a zahrát si proti takovým hráčům, jaké má česká reprezentace veteránů. Bylo to skvělé.

Nakonec se ukázalo, že i díky vašemu nepovolání do reprezentace jste mohl dorazit. Možná jediná pozitivní věc, ne?
(zasměje se) Asi jo. Ale zkrátka jsem byl tady, za což jsem moc šťastný. Věci jsou asi tak, jak mají být. Děkuju Kolínu za pozvání, strašně rád jsem jej přijmul.

Jak jste si akci užil?
Výborné, když to tak řeknu, tak ani nešlo o hokej jako takový, ale spíš o ten zážitek. Přišlo spoustu lidí, bylo to perfektní.

Máte v hlavě nějakou konkrétní vzpomínku s kolínským hokejem?
Odešel jsem někdy ve svých jedenácti nebo dvanácti, takže hodně brzy. Ale samozřejmě si vzpomínám na mistrovství republiky žákovských tříd, to bylo úžasné. Měli jsme tu výbornou partu kluků. Vyhrávali jsme, bylo to skvělé. Vzpomínek je opravdu hodně, chodil jsem v Kolíně i do školy. Hezky se mi to všechno vrátilo a vybavilo, když jsem sem přijel.

Co přejete kolínskému hokeji do budoucna?
Kolínu přeji jedině to dobré, koukal jsem, že měli v první lize ze začátku výborné výsledky. Jen tak dál, je za všemi v klubu vidět spousta práce, od té doby, co tady nejsem, tak se hodně věcí změnilo a vylepšilo – kabiny, led i hala. Je to na výborné úrovni a hodně se to posunulo

Jaroslav Vlach: Na okamžiky z Kolína moc rád vzpomínám

Jardo, jak jste se těšil do Kolína, kde jste v rámci exhibice nastoupil za místní speciální tým?
Těšil jsem se moc, dlouho jsem tady v Kolíně nebyl. Moc mě potěšila pozvánka, za kterou trenérovi Martínkovi moc děkuji. Těšil jsem se a moc jsem si to užil.

Těšil jste se na někoho konkrétního o něco víc?
Těšil jsem se na Lakyho (Dominika Lakatoše), s ním jsme strávili spoustu let v Liberci, pak taky na Tomáše Mojžíše, Zdendu Krále. Starší ročníky jsem tolik neznal, ale během exhibice jsme se poznali více. Takže když bude nějaká další taková akce, tak se už budu těšit na všechny (usmívá se).

Vybaví se vám nějaké speciální okamžiky, které jste v Kolíně zažil?
Celkově mládež se mi celkem vybaví, hráli jsme i mistrovství republiky. Náš ročník byl celkem dobrý, s Káťou Mrázovou, s Pavlem Musilem. Pod trenérem Coubalem jsme tu hráli několikrát mistrovství republiky, což bylo pro Kolín bylo výborné. Vždyť kolem nás byly týmy jako Sparta, Ostrava, Kladno a tak. Na takové okamžiky moc rád vzpomínám.

Co přejete Kolína do budoucna?
Jenom úspěchy. Aby zůstali natrvalo v první lize, ať uhrávají každý rok play-off, ať chodí hodně lidí. Stadion se krásně změnil. Myslím si, že lidé tady na tom pracují, dávají do toho srdce a je to vidět. To je moc hezké.

Sledujete výsledky Kozlů v Chance lize?
Sleduju, někteří kluci z Liberce sem jezdí. Ať už to byl David Aubrecht nebo je to Petr Kolmann. Často se bavíme, takže se vždycky něco dozvím. Výsledky sleduju, když koukám na první ligu, tak vždycky první hledám Kolín.