A-tým - reportáž
18.11.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto v článku: Petr Nieč

Odchovanec je zpátky doma! Tomáš Jelínek se vrací do Kolína

clanek-1

SC Marimex Kolín hlásí doplnění do defenzivních řad. Z Polska se do svého mateřského klubu vrací zadák Tomáš Jelínek, který se Kozlům upsal do konce aktuálního ročníku. Jedenadvacetiletý obránce tak oblékne dres s kozlem na hrudi po více než sedmi letech, naposledy si za Kolín zahrál v mladším dorostu. Nyní bude hájit barvy áčka.


Kolínský rodák hokejově vyrostl právě ve svém rodném městě, ve čtrnácti se však přesunul do Pardubic, kde se přes mládežnické kategorie propracoval až do A-týmu. Za Dynamo si zahrál mladý obránce osm zápasů v nejvyšší soutěži, v posledních letech pendloval mezi tehdy partnerským Vrchlabím a právě městem perníku.

Jenže po uplynulé sezoně se rozhodl pro změnu a s Pardubicemi se rozloučil. V okamžiku, kdy Tomáš Jelínek sháněl nové angažmá, se talentovaný zadák připravoval i s Kolínem, nakonec se však upsal v Polsku. Zde hájil barvy Nového Targu, zhruba třicetitisícového města na jihu Polska. Nyní se vrací domů. S Kolínem podepsal kontrakt do konce sezony.

Jak transfer komentuje manažer A-týmu Lukáš Krejčík? „Tomáš je náš odchovanec, se kterým jsme byli v kontaktu už delší dobu, společně jsme řešili jeho angažmá doma v Kolíně. Tomáš patří k hráčům, kteří odešli v mládežnických letech do vyšších soutěží, kde se posouvali nahoru a teď se nám mohou vracet do prvoligového A-týmu. Přejeme si, aby získal pevnou pozici v naší obraně a jeho angažmá bylo dlouhodobé,“ říká kolínský funkcionář.

Statistiky Tomáše Jelínka