A-tým - reportáž
18.11.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto v článku: Petr Nieč

Známé hokejové jméno znovu v Kolíně! Obranu vyztuží Josef Zajíc mladší

clanek-1

V sezoně 2016/17 obránce Josef Zajíc mladší odehrál v dresu tehdy druholigového Kolína šest zápasů, během kterých zářil po boku Jana Hanzla. Povedené výkony jej následně katapultovaly o soutěže výš až nakonec do extraligy. Nyní oblékne pětadvacetiletý obránce a syn slavného otce dres Kozlů znovu. Z Prostějova totiž míří právě do Polabí.


Syn kladenské legendy Josefa Zajíce se narodil v Praze, s hokejem začal ale právě na Kladně. Mimo to strávil mládežnické časy i v Českých Budějovicích. Následně vedly kroky levorukého zadáka zpět mezi Rytíře, kde okusil také poprvé v kariéře dospělý hokej. Bývalý mládežnický reprezentant si vyzkoušel také extraligu, a to v dresu Pardubic, kde rovněž navazoval na odkaz svého otce, který na východě Čech krátce působil.

Právě v sezoně 2016/17 si Josef Zajíc v úvodu sezony odskočil také na šest zápasů do Kolína, ve kterých nasbíral hned pět bodů (1+4). Stejnou sezonu nakonec dohrával právě v Pardubicích, kde úspěšně zachraňoval extraligu. Následující roky strávil v prvoligových týmech z Ústí nad Labem, Kladna nebo Prostějova, jeden rok si vyzkoušel i mezinárodní ICEHL v barvách Znojma. Naposledy působil dnes pětadvacetiletý bek v dresu prostějovských Jestřábů. Nyní se vrací do Kolína, kde bude působit do konce sezony.

„Příchodem Josefa chceme rozšířit naše obranné řady a získat určitou hloubku sestavy do zbytku sezony, která bude ještě dlouhá a náročná. Získat obránce, který už má v první lize něco odehráno není v této části sezony vůbec jednoduché, jsme rádi, že jsme se dokázali s Prostějovem na uvolnění Pepíka domluvit. Slibujeme si od něj, že nám přinese do hry důraz a zvýší konkurenci mezi obránci,“ říká manažer A-týmu Lukáš Krejčík k příchodu Josefa Zajíce mladšího do Kolína.

Statistiky Josefa Zajíce