A tým - preview
02.12.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Vzhůru na trip! Kozlové ve dvou dnech vyzvou Vsetín a Zlín

clanek-1

Svěřence Jana Šťastného čeká o víkendu náročná šichta. A to během tripu na Moravě, kde nejprve vyzvou v sobotu Vsetín a následně v neděli Zlín. Zápas v sobotu začíná na Lapači v 17:00, duel na zimním stadionu Luďka Čajky následně v neděli započne již v 15:30.


Aktuálně z A-týmu

V posledním duelu Kozlové poměrně v klidu přehráli Sokolov. Po výsledku 4:0 se navíc dotáhli na několik svých soupeřů v tabulce. „Do utkání jsme šli s jasným cílem. V den výročí klubu – 30. listopadu nebyla jiná cesta, než zvítězit. Vyhráli jsme zaslouženě, i když jsme nebyli kompletní. Myslím si, že kluci nechali na ledě vše. 4:0 byl parádní výsledek, jsme za něj nesmírně rádi,“ hlásí trenér Petr Martínek o výhře nad Sokolovem v rámci jubilejního zápasu.

Svou první vychytanou nulu v dresu Kolína zapsal Jakub Soukup, což potěšilo celý tým. „Čisté konto je skvělé, Kuba podal fantastický výkon. Jedinou chybu udělal za stavu 4:0, kdy nedal gól,“ vtipkuje trenér Petr Martínek. „Byl jsem přesvědčený, že se o to pokusí, škoda, že to nevyšlo,“ lituje trenér Kozlů. Jakub Soukup sice mířil zpoza brány na střelu do odkryté kasy hostů, avšak hostující obrana jeho vyhození zachytila.

Kolín nyní čeká náročný valašský trip, během kterého se Kozlové utkají se Vsetínem a Zlínem. „Bude to náročné. Na druhou stranu tam můžeme jet s lehkou hlavou. Celkově jsme u těchto týmů celkem podceňovaní. Věřím, že překvapíme a přivezeme znovu nějaké body,“ má za to Petr Martínek, který informuje, že tým po zápase přespí na Moravě a o den později se přesune do Zlína, kde jej čeká start druhé poloviny soutěže.

Informace o kádru Vsetína

Valaši vstoupili do sezony podobně dobře jako Kolín, jenže poté stejně jako Kozlové začali chvilku ztrácet dech, a to i kvůli marodce. Vše rezonovalo k odvolání trenéra Romana Stantiena. Nyní už lavičce Vsetína vládne duo Jiří Weintritt a Radim Kucharczyk. A valašský celek nyní prokazuje dobrou formu, svou sílu kupříkladu ukázal v posledním zápase v Praze. V Edenu totiž Vsetínští dlouho prohrávali, ale nakonec zvítězili 5:4 díky skvělému obratu. V tabulce Chance ligy je Vsetín na 4. příčce se 42 body. Nyní budou chtít Valaši svou zlepšenou formu chtít prokázat na Lapači proti Kolínu.

Informace o kádru Zlína

Zlín se poměrně dlouho po sestupu do Chance ligy hledal, nyní už jsou jeho výkony mnohem lepší než na začátku sezony. Berani však stále naráží na nevyrovnanost svých výkonů. V tuto chvíli jsou Zlínští v tabulce se ziskem 35 bodů jen těsně nad Kolíne, Kozlové navíc mají zápas k dobru. Berani si svůj sobotní duel předehráli už v pátek, na svém ledě však padli s lídrem z Poruby 1:3. Uvidíme, jak si svěřenci Rostislava Vlacha povedou proti Kozlům. Zápasem v neděli odstartuje druhá polovina soutěže. Vyzrají Kozlové na Zlín i potřetí?

Sestavy z posledního utkání

VHK Robe Vsetín: Sachr – Voženílek, Ondračka, Němec, Jenáček, Smetana, Říha – Jonák, Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Půček, Lichanec, Klhůfek – Hořanský, Štefka, Bláha.

PSG Berani Zlín: Huf – Suhrada, Kachyňa, Talafa, Bukač, Zbořil, Bartko, Husa – Sedláček, Honejsek, Ondráček – Kubiš, Kindl, Frömel – Gago, Hejcman, Illéš – Köhler, Luža, Mrázek.

SC Marimex Kolín: Soukup – Cibák, Čáp, Piegl, Křepelka, Zajíc, Jelínek, Niko – Veselý, Morong, Král – Sklenář, Moravec, Ouřada – Síla, Matějček, Lang.