A tým - preview
09.12.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Předposlední duel před pauzou. Kozlové vyzvou Litoměřice

clanek-1

Celou první ligu nyní čeká znovu reprezentační přestávka. Obyčejně by Kozlové odehráli zápas v Litoměřicích a poté by je čekalo volno, nicméně vzhledem k dohrávce v Sokolově tomu tak nebude. Nejprve ale tým Jana Šťastného čeká zápas na ledě Kalich arény, který startuje v sobotních 17:00.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové v posledním zápase doma nepředvedli dobrý výkon, prohráli 2:6. Na hráčích byla patrná únava z náročného tripu, zápas navíc odehráli opět jen na tři útoky. „Nebyli jsme důrazní ani brusliví, na ledě jsme vlastně neexistovali. Nezachytili jsme úvod střetnutí, soupeř se brzy v přesilovce po našem laciném faulu dostal do vedení a od té doby dominoval. I v hokeji se ale bohužel takové dny sejdou, kdy tým není optimálně naladěný. To nás ale neomlouvá. Musíme se z toho poučit a hodit vše za hlavu,“ hlásil po zápase s Jestřáby kouč Petr Martínek.

Co trenér Kolína očekává od Litoměřic? „Tím, že jsou na špici tabulky, tak to nebude vůbec jednoduché. Jako každý zápas v Chance lize. Víme, že jsme s nimi dvakrát odehráli vyrovnané zápasy, které šli do prodloužení, takže když k tomu přistoupíme správně, tak můžeme uspět. Uděláme všechno pro to, abychom nějaký bodík přivezli,“ líčí trenér Petr Martínek.

Do zápasu v Litoměřicích naskočí Kolín bez několika absentujících hráčů, kteří se budou v následujícím období pomalu vracet do zápasového rytmu. V nejbližší době by měli fanoušci očekávat comeback Zdeňka Krále a Markuse Korkiakoskiho, po reprezentační přestávce by měl být k dispozici také Kryštof Ouřada, jenž nedohrál zápas s Prostějovem. Až zhruba kolem vánočních svátků ohlásí comeback Petr Koukal a Miroslav Kukla. A po novém roce se zase očekává návrat Michaela Gaspara.

Informace o soupeři

Litoměřice sice před sezonou ztratili finanční injekci od hokejového svazu, i tak se Kališníci drží v tabulce Chance ligy poměrně vysoko. Aktuálně jsou se ziskem 47 bodů na 5. místě tabulky, z čehož musí v Litoměřicích jistě panovat spokojenost. Určitě však trenér Miroslav Přerost nebyl spokojený s výsledkem posledního zápasu Stadionu, který prohrál v Chrudimi jednoznačně 1:4. Nyní se budou chtít hokejisté Litoměřic vrátit na vítěznou vlnu v domácím souboji s Kolínem. Ten nicméně letos ještě neporazili, v obou případech prohráli v prodloužení.

Mezi tyčemi se proti Kolínu představili Tomáš Král a Daniel Král, nicméně druhý jmenovaný už je součástí družiny Přerova, kam zamířil na střídavé starty. Lehce pikantní souboj zase čeká zadáka Jana Hampla, který to v Kolíně ze svého působení z mládeže velmi dobře zná. Během sezony se mezi Kolínem a Litoměřicemi přesouval David Aubrecht, který je nyní opět součásti kozlí družiny. Nicméně nejproduktivnějším duem Stadionu je Filip Kuťák (14+12) a Lukáš Válek (11+15), kteří mají na kontě shodně 26 kanadských bodů. Jak si povedou proti Kozlům?

Sestavy z posledního utkání

HC Stadion Litoměřice: Král – Jebavý, Němec, Výtisk, Veber, Šedivý, Holý, Hampl – Válek, Jícha, Svoboda – Procházka, Kuťák, Slavíček – Ton, Kracík, Koláček – Cikhart, Vitouch, Gajda.

SC Marimex Kolín: Soukup (30. Sajdl) – Čáp, Jelínek, Aubrecht, Niko, Cibák, Křepelka, Naar – Dlouhý, Morong, Veselý – Sklenář, Moravec, Ouřada – Síla, Matějček, Pajer – Lang.